Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 62




Hier is pagina 62 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

GEROOSTERDE

HARIRA

HARISSAWORTELS

(BIJGERECHT ) (4 PERS) (10 MIN.) (+25 MIN. OVENTIJD)

(C20 MIN. WACHTTIJD) (VEGETARISCH) (LACTOSEVRIJ )

« 2middelgrote uien

« lbakje peterselie

« 600 g geschilde bospeen

« 3 stengels bleek-

(15 g)

« 2elharissa (potje 230 g, Soug)

selderij

* 2el tomatenpuree

+ 2el granaatappelmelasse

« 150 g peen

« 3el olijfolie

(flesje 100 ml, Soug)

« 2 tl zout

\

(geschild)

N

« Lel olijfolie

+ 4trostomaten

+ 3elraselhanout

« lel za'atar kruidenmix (bakje 30 g, Soua)

+ 30 ggember

(bakje 30 g. Soua)

« 2el extra vierge olijfolie

(ongeschild)

« 100 g vermicelli

N

\

N

il

« Yatl grof zeezout

« % zakje selderij

« \ blikje linzen

N

WM

« bakpapier

(à 409)

(200 9)

A

U

70

ÿ

« lbakje koriander

+ l blikje kikker-

I

1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd

(159)

erwten (200 g)

4

de wortels met het groene topje er nog aan

« lcitroen

A

N

- staafmixer

\24

inde lengte in vieren en verdeel over een

met bakpapier beklede bakplaat.

7

MG

2 Meng de harissa met de granaatappel-

1 Snijd de uien in stukjes en de bleekselderij en

[4

melasse en olijfolie en verdeel over de

peen in plakken van l em. Snijd de tomaten in

bospeen. Meng goed zodat alles rondom

parten. Doe alle groenten in een grote

bedekt is en verspreid weer over de

soeppan. Schil en rasp de gember en voeg toe.

bakplaat. Rooster ca. 25 min. in de oven.

Snijd alle kruiden grof, houd een handje apart

\

3 Meng ondertussen de za'atar met de

voor de garnering en doe derest bij de

extra vierge olijfolie. Neem de bospeen uit

groenten. Voeg ook de tomatenpuree, olie, het

de oven, besprenkel met de za'atarolie en

zout en de ras el hanout toe. Schenk liter water

bestrooi met het zout. Serveer direct.

erbij. Pureer de soep met de staafmixer zo glad

ii,

&

mogelijk. Breng aan de kook en laat met de

deksel op de pan 40 min. zachtjes koken.

BEVAT pp. 170 kcal - 2 g eiwit - Ig vet.

waarvan 2 g verz.: 14 g koolhydraten.

2 Verhit ondertussen een koekenpan zonder

9

olie of boter en rooster de vermicelli in 5 min.

waarvan 13 g suikers - 0.7 g zout 4 g vezels

RR

+ Pris pp. € 1.40

onder regelmatig omscheppen op middel-

hoog vuur goudbruin. Zet het vuur uit. Spoel de

linzen en kikkererwten onder koud stromend

water en laat uitlekken. Snijd de achter-

gehouden kruiden fijner.

En

VAN IETS SIMPELS IETS

3 Voeg de vermicelli linzen en kikkererwten

=}

HEERLIJKS MAKEN, MET ALS

toe aan de soeppan en kook nog 10 min. mee.

Ei

Breng de soep verder op smaak met peper en

BELANGRIJKSTE INGREDIENT

eventueel zout. Bestrooi vlak voor het serveren

LIEFDE — DAAR GAAT HET oM

met de achtergehouden verse kruiden.

KR

Serveer de soep met partjes citroen.

fj

a

Ee

ai

TIP Roer voor een fluweelzachte harira

2el bloem met lel gemalen komijn los met

x

.

een scheutje water en voeg deze op het laatst

ch

.

5

toe. Breng aan de kook enlaat kort meegaren,

HE

de

maar niet meer hard koken.

3

ji

BEVAT pp. 335 kcal - 11 g eiwit - 13 g vet.

Behr

I

2

waarvan 2 g verz. - 39 g koolhydraten,

fee

Ehr

Beh

Bi

sj

Zp

waarvan 9 g suikers -1.3 g zout «9 g vezels

ig

ji

Hi

fe

+ Prijs p.p. € 2.25

ie

ee

hi