Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 33




Hier is pagina 33 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

AZIE

Nt

oen ik jong was, had ik niet veel

À

6

interesse in de Indische keuken.

Ik zette me een beetje af tegen die

7

roots. Tot mijn Indische oma op

ONMISBAAR IN DE

vakantie in Jakarta overleed en ik er voor

INDISCHE KEUKEN

U

“Trassi, chilipepers, gember,

het eerst kwam, om afscheid te nemen van

laos, citroengras, citroenblad,

haar. Klinkt misschien cliché, maar ik

ketjap manis, salam,

voelde zoveel op z’n plek vallen. Mijn oma

tamarinde, geelwortel

had het altijd over de gastvrijheid van

(kurkuma), korianderzaad

Indonesiërs. Nou, toen ik later nog eens

(ketoembar). En kaffirlimoen:

à

dat is echt hoe Indonesié

op reis ging naar Indonesië met mijn

smaakt. Als ik er daar | Van

moeder, heb ik dat ook echt ervaren.

zie, móet ik eraan ruiken. Dat

N

Mijn achternicht en haar familie hadden

Le

hebikook met citroengras:

de hele nacht voor ons in de keuken

rs

f Bi: >

gestaan om ons een fantastisch maal voor

a

te zetten. Die moeite doen voor een ander,

iets van jezelf door middel van eten aan

een ander geven — ik besefte toen: ja, dat

Aangewakkerd

>

is koken! In de Indonesische cultuur is

“Thuis aten we niet vaak Indisch. Mijn

eten synoniem voor delen en samenzijn.

oma kon niet koken, en mijn moeder

Veel gerechten zijn arbeidsintensief, daar

kookte af en toe uit Beb Vuyk (bekende

>

zijn hele gezinnen soms dagen samen

Nederlands-Indische schrijfster, red.),

Sa

mee bezigom te maken. Fascinerend

we aten weleens soto en sajoer, Indisch

vond ik dat.’

gehaktbrood op verjaardagen, maar dat

was het wel. Dus toen ik voor het eerst

Ur

Ee,

echt Indonesisch at, wist ik niet wat ik

meemaakte, zoveel spannende smaken!

Heel anders dan wat ik gewend was. Ik

e= nld

ben op veel verschillende plekken geweest

1

B

en proefde overal andere gerechten.

A

Di

is Vanja

Dat heeft een enorme interesse in mij

Vanja van der Leeden (44)

aangewakkerd. Ik ontdekte dat elk eiland

ij

If

is geboren en opgegroeid

en elke streek anders smaakt. In Oost-Java

hl

&

in Den Haag. Ze woont in

is het eten zoet en spicy, in West-Java is

Amsterdam-Noord. Ze is

het knapperig en zout. In Midden-Java

I

culinair schrijver en foodstylist

houden ze van vrij zoet met veel ketjap.

fl

met een achtergrond als

En dat is nog maar één eiland! En rendang

professioneel kok. In 2019 won

is een typisch gerecht voor Sumatra.

ze het Gouden Kookboek met

Daarbij zijn boemboes het fundament

N

haar boek Indorock. In 2020

van elk Indisch gerecht. Voor elk gerecht

verscheen Indostok over het

is er een andere combinatie van smaken.

geheim van de lekkerste saté.

Het is belangrijk om die smaken te

Met haar man, fotograaf

kennen en te begrijpen wat bij wat hoort.”

4

Remko Kraaijeveld, heeft ze

eh

®

A]

2 kinderen: Reva (4) en Miro (6)

Br

|

NEBEN,

Li

è

allerhande