Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 33

Hier is pagina 33 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
AZIE
Nt
oen ik jong was, had ik niet veel
À
6
interesse in de Indische keuken.
Ik zette me een beetje af tegen die
7
roots. Tot mijn Indische oma op
ONMISBAAR IN DE
vakantie in Jakarta overleed en ik er voor
INDISCHE KEUKEN
U
“Trassi, chilipepers, gember,
het eerst kwam, om afscheid te nemen van
laos, citroengras, citroenblad,
haar. Klinkt misschien cliché, maar ik
ketjap manis, salam,
voelde zoveel op z’n plek vallen. Mijn oma
tamarinde, geelwortel
had het altijd over de gastvrijheid van
(kurkuma), korianderzaad
Indonesiërs. Nou, toen ik later nog eens
(ketoembar). En kaffirlimoen:
à
dat is echt hoe Indonesié
op reis ging naar Indonesië met mijn
smaakt. Als ik er daar | Van
moeder, heb ik dat ook echt ervaren.
zie, móet ik eraan ruiken. Dat
N
Mijn achternicht en haar familie hadden
Le
hebikook met citroengras:
de hele nacht voor ons in de keuken
rs
f Bi: >
gestaan om ons een fantastisch maal voor
a
te zetten. Die moeite doen voor een ander,
iets van jezelf door middel van eten aan
een ander geven — ik besefte toen: ja, dat
Aangewakkerd
>
is koken! In de Indonesische cultuur is
“Thuis aten we niet vaak Indisch. Mijn
eten synoniem voor delen en samenzijn.
oma kon niet koken, en mijn moeder
Veel gerechten zijn arbeidsintensief, daar
kookte af en toe uit Beb Vuyk (bekende
>
zijn hele gezinnen soms dagen samen
Nederlands-Indische schrijfster, red.),
Sa
mee bezigom te maken. Fascinerend
we aten weleens soto en sajoer, Indisch
vond ik dat.’
gehaktbrood op verjaardagen, maar dat
was het wel. Dus toen ik voor het eerst
Ur
Ee,
echt Indonesisch at, wist ik niet wat ik
meemaakte, zoveel spannende smaken!
Heel anders dan wat ik gewend was. Ik
e= nld
ben op veel verschillende plekken geweest
1
B
en proefde overal andere gerechten.
A
Di
is Vanja
Dat heeft een enorme interesse in mij
Vanja van der Leeden (44)
aangewakkerd. Ik ontdekte dat elk eiland
ij
If
is geboren en opgegroeid
en elke streek anders smaakt. In Oost-Java
hl
&
in Den Haag. Ze woont in
is het eten zoet en spicy, in West-Java is
Amsterdam-Noord. Ze is
het knapperig en zout. In Midden-Java
I
culinair schrijver en foodstylist
houden ze van vrij zoet met veel ketjap.
fl
met een achtergrond als
En dat is nog maar één eiland! En rendang
professioneel kok. In 2019 won
is een typisch gerecht voor Sumatra.
ze het Gouden Kookboek met
Daarbij zijn boemboes het fundament
N
haar boek Indorock. In 2020
van elk Indisch gerecht. Voor elk gerecht
verscheen Indostok over het
is er een andere combinatie van smaken.
geheim van de lekkerste saté.
Het is belangrijk om die smaken te
Met haar man, fotograaf
kennen en te begrijpen wat bij wat hoort.”
4
Remko Kraaijeveld, heeft ze
eh
®
A]
2 kinderen: Reva (4) en Miro (6)
Br
|
NEBEN,
Li
è
allerhande