Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 51

Hier is pagina 51 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
AZIE
=
NE
dt
|
RK
ee
|
IK MIS DE SMAKEN VAN MIJN
LAND, DE ENORME VARIATIE
2
pen:
|
E
AAN GROENTE EN FRuiT”
4
EE
df
ve
WW hun tweede date maakte Amit
( Fe
D) cen curry met groenteenrijstvoor
|
ns Daniëlle. Ze werd niet alleen verliefd
op hem, ookop de Indiase keuken. Daniëlle:
17)
‘Amit had kruiden gebruikt die hij uitIndia had
meegenomen. Ikvond het heerlijk, maar wel
|
pittig. Datwas ik totaal niet gewend, ik had
nog nooit Indiaas gegeten. Ik ben helemaal
a
ze
&
we
AN
|
om. De Indiase keuken is zo rijk aan smaken,
)
L
ik blijf elke keer weer wat nieuws ontdekken.”
à
4
Amit: ‘Ik mis de smaken van mijn land,
de enorme variatie aan groente en fruit.
#
è
Er komt gelukkig wel steeds meer deze kant op.
De meeste Indiase mensen maken hun eigen
specerijenmengsels. Zo lekker! Alsikin
N
ke
India ben, geniet ik van alle kruiden, van
IJ
de verschillende soorten linzen, jackfruit,
ES
À
allesoorten pompoenen en okra's.’
29
a — /
Indiase gerechten vragen vaak wat meer
bereidingstijd. Door de week gaan Amit en
Daniëlle vaak voor een snelle curry, maar in het
weekend hebben ze meer tijd en koken ze soms
wel 3 keer per dag. Daniëlle: ‘We ontbijten met
V
pannenkoeken van kikkererwtenmeel, met
ui,tomaaten koriander. Voor de lunch maken
weroti met linzen en groente en als diner
een pittige groentecurry. Soms eten we ook
nogwel Hollandse pot, we zijn allebei gek op
boerenkool.’
e
Amit: ‘We maken ook vaak snacks zoals
ll
er
samosa, een gefrituurd deegflapje gevuld
>,
metaardappelen en groente. Ofpakora’s,
RL
I
dat zijn groenten die je door een beslag van
Il
kikkererwtenmeel haalt en dan frituurtin
gi
olie. Onze gezamenlijke liefde voor de Indiase
keuken hebben we in een online kookworkshop
Il
—
—
gestoken waar wekelijks minimaal zo mensen
IN
aan meedoen. Met een deel van de opbrengst
steunen we lokale projecten in India en willen
weuiteindelijk een bibliotheek bouwen inhet
dorp waar mijn vader vandaan komt.”
Wiljewe:
0€ j
\
OST
aakt? Kli
Fotografie Astrid Zuidema. interview Yvonne Brok
hier voor de kookles eurny!
a
lm
aller à
>
a