Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 51




Hier is pagina 51 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

AZIE

=

NE

dt

|

RK

ee

|

IK MIS DE SMAKEN VAN MIJN

LAND, DE ENORME VARIATIE

2

pen:

|

E

AAN GROENTE EN FRuiT”

4

EE

df

ve

WW hun tweede date maakte Amit

( Fe

D) cen curry met groenteenrijstvoor

|

ns Daniëlle. Ze werd niet alleen verliefd

op hem, ookop de Indiase keuken. Daniëlle:

17)

‘Amit had kruiden gebruikt die hij uitIndia had

meegenomen. Ikvond het heerlijk, maar wel

|

pittig. Datwas ik totaal niet gewend, ik had

nog nooit Indiaas gegeten. Ik ben helemaal

a

ze

&

we

AN

|

om. De Indiase keuken is zo rijk aan smaken,

)

L

ik blijf elke keer weer wat nieuws ontdekken.”

à

4

Amit: ‘Ik mis de smaken van mijn land,

de enorme variatie aan groente en fruit.

#

è

Er komt gelukkig wel steeds meer deze kant op.

De meeste Indiase mensen maken hun eigen

specerijenmengsels. Zo lekker! Alsikin

N

ke

India ben, geniet ik van alle kruiden, van

IJ

de verschillende soorten linzen, jackfruit,

ES

À

allesoorten pompoenen en okra's.’

29

a — /

Indiase gerechten vragen vaak wat meer

bereidingstijd. Door de week gaan Amit en

Daniëlle vaak voor een snelle curry, maar in het

weekend hebben ze meer tijd en koken ze soms

wel 3 keer per dag. Daniëlle: ‘We ontbijten met

V

pannenkoeken van kikkererwtenmeel, met

ui,tomaaten koriander. Voor de lunch maken

weroti met linzen en groente en als diner

een pittige groentecurry. Soms eten we ook

nogwel Hollandse pot, we zijn allebei gek op

boerenkool.’

e

Amit: ‘We maken ook vaak snacks zoals

ll

er

samosa, een gefrituurd deegflapje gevuld

>,

metaardappelen en groente. Ofpakora’s,

RL

I

dat zijn groenten die je door een beslag van

Il

kikkererwtenmeel haalt en dan frituurtin

gi

olie. Onze gezamenlijke liefde voor de Indiase

keuken hebben we in een online kookworkshop

Il





gestoken waar wekelijks minimaal zo mensen

IN

aan meedoen. Met een deel van de opbrengst

steunen we lokale projecten in India en willen

weuiteindelijk een bibliotheek bouwen inhet

dorp waar mijn vader vandaan komt.”

Wiljewe:

0€ j

\

OST

aakt? Kli

Fotografie Astrid Zuidema. interview Yvonne Brok

hier voor de kookles eurny!

a

lm

aller à

>

a