Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 77




Hier is pagina 77 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

bj

MIDDEN-OOSTEN EN NOORD-AFRIKA

À

1

HET LIEFST ETEN WE SAMEN

VAN ÉÉN BORD”

Is Sara een tajine op tafel zet,

maakt ze daar haar man Zouhir,

, hun dochter Hind (4) en zoon

Mohammed (1) blij mee. Zouhir: ‘We eten

nietvanaparte borden, maar dippeneen

stukje brood zo in de saus. Gelukkiger kun je

I

ed

ons niet maken. Wezijn allebei opgegroeid

Le

in grote gezinnen en vinden onze familie

De

en:

belangrijk. Met elkaar etenis een fijne

traditie die we binnen ons eigen gezin

7

voortzetten.”

N,

DevadervanZouhir kwamals gastarbeider

Ss

naar Nederland, zijn moeder reisde hem

7

10 jaarlaterachterna. ‘In dejaren dat hij

ee

se

op zichzelf was aangewezen, heeft mijn

vader uitstekend leren koken. Toen ikeen

X

klein jochiewas, nam hij meop woensdag

en zaterdag mee naar de markt om verse

dorade te halen. Hij iseen meester in het

bereiden van vis. Vaak in de oven, met

zoete aardappel, zeevruchten, paprika

eneen klein pepertje. En dan langzaam

garen op een lage temperatuur. Ikben zelf

SR

7

j

geenbriljante kok, maar help Sara wel

dy

vaak met het snijden van groente. Zij heeft

a

leren koken van haar moeder, tajine is haar

De 4

specialiteit. Met kip ofeen mooi stuk lam,

‚A

"3

ir

een jus van uien en ras el hanout.’

RS

A

@

Tijdens de ramadan, de islamitische

=

vastenmaand, mageralleen worden

à

se

(Ne

gegeten tussen zonsondergang en

N

zonsopgang. Zouhir: ‘We breken het

N

js

AN

vasten elke avond met een dadel. Dat

LE

FLE)

SE

NS

LES

+

N

ishet moment waarop weweer mogen

eten. De Marokkaanse soep harira—met

kikkererwten, tomaten en linzen —mag

dan nietontbreken. Bij ons staat er ook

standaard watermeloen op tafel, omdat

Bi

het zodorstlessend is. Door de week kiezen

wetijdens de ramadan voor gemak, maar

in het weekend eten we, als het kan, metde

hele familie bij elkaar.”

Zelf een tajine maken?

Klik hier voor het recept met

Fotografie Astrid Zuidema. interview Yvonne Brok

gekonfijte citroen.