Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 77

Hier is pagina 77 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
bj
MIDDEN-OOSTEN EN NOORD-AFRIKA
À
1
HET LIEFST ETEN WE SAMEN
VAN ÉÉN BORD”
Is Sara een tajine op tafel zet,
maakt ze daar haar man Zouhir,
, hun dochter Hind (4) en zoon
Mohammed (1) blij mee. Zouhir: ‘We eten
nietvanaparte borden, maar dippeneen
stukje brood zo in de saus. Gelukkiger kun je
I
ed
ons niet maken. Wezijn allebei opgegroeid
Le
in grote gezinnen en vinden onze familie
De
en:
belangrijk. Met elkaar etenis een fijne
traditie die we binnen ons eigen gezin
7
voortzetten.”
N,
DevadervanZouhir kwamals gastarbeider
Ss
naar Nederland, zijn moeder reisde hem
7
10 jaarlaterachterna. ‘In dejaren dat hij
ee
se
op zichzelf was aangewezen, heeft mijn
vader uitstekend leren koken. Toen ikeen
X
klein jochiewas, nam hij meop woensdag
en zaterdag mee naar de markt om verse
dorade te halen. Hij iseen meester in het
bereiden van vis. Vaak in de oven, met
zoete aardappel, zeevruchten, paprika
eneen klein pepertje. En dan langzaam
garen op een lage temperatuur. Ikben zelf
SR
7
j
geenbriljante kok, maar help Sara wel
dy
vaak met het snijden van groente. Zij heeft
a
leren koken van haar moeder, tajine is haar
De 4
specialiteit. Met kip ofeen mooi stuk lam,
‚A
"3
ir
een jus van uien en ras el hanout.’
RS
A
@
Tijdens de ramadan, de islamitische
=
vastenmaand, mageralleen worden
à
se
(Ne
gegeten tussen zonsondergang en
N
zonsopgang. Zouhir: ‘We breken het
N
js
AN
vasten elke avond met een dadel. Dat
LE
FLE)
SE
NS
LES
+
N
ishet moment waarop weweer mogen
eten. De Marokkaanse soep harira—met
kikkererwten, tomaten en linzen —mag
dan nietontbreken. Bij ons staat er ook
standaard watermeloen op tafel, omdat
Bi
het zodorstlessend is. Door de week kiezen
wetijdens de ramadan voor gemak, maar
in het weekend eten we, als het kan, metde
hele familie bij elkaar.”
Zelf een tajine maken?
Klik hier voor het recept met
Fotografie Astrid Zuidema. interview Yvonne Brok
gekonfijte citroen.