Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 69




Hier is pagina 69 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

MIDDEN-OOSTEN EN NOORD-AFRIKA

Libanese kefta

Kefta is rundergehakt gemengd met specerijen en verse kruiden, dat als kleine

burgertjes of in een worstvorm aan spiesjes wordt gegrild en vaak wordt gegeten

met platbrood. Afhankelijk van de streek waar je het gerecht tegenkomt en de

bijbehorende bereidingsvorm heet het ook wel kofta, kofte of kafta,

(

2

408

als

5

er

en

%

a

ke

en

%

ze

54

WW

LT

SA

ze

|

5,

LC

\

%

>

deelh

tmengsel in 8 gelijke

*



{met vochtige handen elke

worstvorm van ca. 12 cm lang

N

6m de spiesen. Bestrijk rondom licht met

ns

olifolie met behulp van de bakkwast.

ee,

GGN

à



Verwarm de grillpan op hoog vuur. Gril de

a

en.

= NA

kefta's in 8-10 min. gaar. Keer regelmatig.

+ 2elpimentkorrels

« 500 g rundergehakt

5 Snijd ondertussen de salade-ui in dunne

«lei

« lel gemalen

ringen en meng met de rest van de

zwarte peper

« 2elbloem

peterselie en de granaatappelmelasse.

« 2elgemalen kaneel

« tl gedroogde munt

Scheur het platbrood voorzichtig open en

« lel gemalen

« 2elolijfolie

beleg de onderste helften met het

1 Stamp de pimentkorrels zo fijn mogelijk in

kruidnagel

« 2 salade-uitjes

de vijzel. Meng de piment, zwarte peper,

peterselie-uimengsel. Verdeel de kefta

« lel gemalen

« Yo el granaatappel-

kaneel, kruidnagel, koriander. gember en

erover en gebruik de andere helft van het

korianderzaad

melasse

nootmuskaat tot een egaal ‘zevenkruiden-

brood om de kefta mee te eten.

TIP Bewaar de rest van het zevenkruiden-

« Vel gemalen

(flesje 100 ml, Soug)

mengsel’.

gember

« 4 verse Libanese

2 Snipper de uien heel fijn. Rasp de knoflook

mengsel in een goed afgesloten potje op

« lil gemalen

platbroden

op de fijne rasp. Snijd de peterselie fijn.

een droge plek. Het is ca. Ì jaar houdbaar.

nootmuskaat

« vijzel

Meng in een kom het gehakt met de ui,

+ 2uien

- fine rasp

knoflook, het ei, de bloem. 30 g peterselie,

BEVAT pp. 565 kcal - 33 g eiwit - 28 g vet,

« 2tenen knoflook

« 8 spiesen (liefst plat)

2 el zevenkruidenmengsel, de munt en naar

waarvan 10 g verz. : 42 g koolhydraten,

« 2zakjes platte

« bakkwast

smaak peper en zout. Kneed alles goed

waarvan 4 g suikers - 0.7 g zout

door elkaar.

peterselie (à 40 g)

« grillpan

- 6 g vezels : Prijs pp. € 295

allerhande