Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 69

Hier is pagina 69 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
MIDDEN-OOSTEN EN NOORD-AFRIKA
Libanese kefta
Kefta is rundergehakt gemengd met specerijen en verse kruiden, dat als kleine
burgertjes of in een worstvorm aan spiesjes wordt gegrild en vaak wordt gegeten
met platbrood. Afhankelijk van de streek waar je het gerecht tegenkomt en de
bijbehorende bereidingsvorm heet het ook wel kofta, kofte of kafta,
(
2
408
als
5
er
en
%
a
ke
en
%
ze
54
WW
LT
SA
ze
|
5,
LC
\
%
>
deelh
tmengsel in 8 gelijke
*
où
{met vochtige handen elke
worstvorm van ca. 12 cm lang
N
6m de spiesen. Bestrijk rondom licht met
ns
olifolie met behulp van de bakkwast.
ee,
GGN
à
€
Verwarm de grillpan op hoog vuur. Gril de
a
en.
= NA
kefta's in 8-10 min. gaar. Keer regelmatig.
+ 2elpimentkorrels
« 500 g rundergehakt
5 Snijd ondertussen de salade-ui in dunne
«lei
« lel gemalen
ringen en meng met de rest van de
zwarte peper
« 2elbloem
peterselie en de granaatappelmelasse.
« 2elgemalen kaneel
« tl gedroogde munt
Scheur het platbrood voorzichtig open en
« lel gemalen
« 2elolijfolie
beleg de onderste helften met het
1 Stamp de pimentkorrels zo fijn mogelijk in
kruidnagel
« 2 salade-uitjes
de vijzel. Meng de piment, zwarte peper,
peterselie-uimengsel. Verdeel de kefta
« lel gemalen
« Yo el granaatappel-
kaneel, kruidnagel, koriander. gember en
erover en gebruik de andere helft van het
korianderzaad
melasse
nootmuskaat tot een egaal ‘zevenkruiden-
brood om de kefta mee te eten.
TIP Bewaar de rest van het zevenkruiden-
« Vel gemalen
(flesje 100 ml, Soug)
mengsel’.
gember
« 4 verse Libanese
2 Snipper de uien heel fijn. Rasp de knoflook
mengsel in een goed afgesloten potje op
« lil gemalen
platbroden
op de fijne rasp. Snijd de peterselie fijn.
een droge plek. Het is ca. Ì jaar houdbaar.
nootmuskaat
« vijzel
Meng in een kom het gehakt met de ui,
+ 2uien
- fine rasp
knoflook, het ei, de bloem. 30 g peterselie,
BEVAT pp. 565 kcal - 33 g eiwit - 28 g vet,
« 2tenen knoflook
« 8 spiesen (liefst plat)
2 el zevenkruidenmengsel, de munt en naar
waarvan 10 g verz. : 42 g koolhydraten,
« 2zakjes platte
« bakkwast
smaak peper en zout. Kneed alles goed
waarvan 4 g suikers - 0.7 g zout
door elkaar.
peterselie (à 40 g)
« grillpan
- 6 g vezels : Prijs pp. € 295
allerhande