Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 86




Hier is pagina 86 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

PROBEER HET ZELF!

Kookles Baklave

Dé lekkernij van het Midden-Oosten; dit zoete

‘snoepgoed’ bouw je laagje voor laagje op met

lekkers als honing en gemalen noten.

EN

NN

Zoet gebakken

Baklava is een verzamelnaam

N

\

voor allerlei soorten zoet

D

)

b

gebak, gemaakt met

CARD ES

/

1

DL

flinterdunne laagjes deegen

Bestrijk het filodeeg laag

2

=

A

7

\

Á

2

een vulling van (meestal)

voor laag met de honingbote

honing en gehakte noten. Het

en bestrooi met pistache.

„o

X

wordt gegeten in de Balkan,

;

Turkije, Griekenland, sommige

landen in Noord-Afrika,

we

N

+

ar

Centraal-Azië en het

Midden-Oosten. Men

LS

vermoedt dat de oorsprong

in het Ottomaanse rijk ligt.

x

À

(u

hf

>

u

Zoete traktaties

I

Vemar.

Klik hier voor nog meer

zoete gerechten voor

ge

>

bijvoorbeeld Eid al-Fitr.

x

Le

ee

PRES

ens >”

Ee

Veel varianten

ol de decor

Per regio zijn er veel verschillende recepten of vormen van baklava te vinden.

strak op en leg de

In Griekenland wordt vaak walnoot en honing gebruikt, in Turkije eerder

rolletjes strak tegen

suïkerstroop. Daar worden ook fijngehakte pistache en griesmeel of room

elkaar | in de schaal.

in de vulling verwerkt. De bekendste baklava bestaat uit knapperige

laagjes filodeeg (phyllo is het Griekse woord voor blaadje’). andere soorten

worden gemaakt met kataifi, een soort draadjesdeeg.

3

=

TURKS ERFGOED

7

Na een jarenlange strijd wist Turkije in 2013 de Gaziantep

— u

baklava als eerste Turkse product te laten registreren bij

de Europese Unie (EU protected Designation of Origin),

4