Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 111

Hier is pagina 111 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
MIDDEN- EN ZUID-AMERIKA
°
Onmisbare tools voor Judith:
atik zo mooi vind aan
&
Paramaribo is datalle
‘Mijn messen, rijstkoker
en grote pannen voorde
culturen naast elkaar
onverwachte gast.
= —_
leven: Hindoestanen,
Javanen, Chinezen, Creolen, moslims,
Kd
eten in een bakje mee. Als je iemand
si!
joden, christenen … iedereen heeft zijn
uitnodigt, is het niet gek als hij vraagt:
eigen eten en zijn eigen geloof. Roti is
‘Wat kook je?’ Dat eten zo belangrijk is,
Hindoestaans, tyauwmin is Chinees,
is ontstaan in de tijd van de slavernij. Je
saotosoep is Javaans, moksâleysi is
wist nooit wanneer de mensen van het
Creools. Elke bevolkingsgroep heeft z’n
land terugkwamen, dus er moest altijd
voldoende eten zijn.”
ll
eigen gerechten en tijdens elkaars
feestdagen eten Surinamers elkaars eten.
ra,
GE
Dat werkt verbindend. Gesprekken van
Orale cultuur
7 —
Surinamers gaan vaak over eten. Het
‘Na 300 jaar kolonie is Suriname als
has
eerste wat men vraagt als je langskomt is:
staat pas 45 jaar jong. Het is nu de tijd
g
‘Heb je al gegeten?’ Je gaat niet de deur uit
van de emancipatie van Suriname. Ik
> ad
voor je iets hebt gegeten en anders krijg je
vond dus dat het tijd werd voor een
Æ
ee
|
volwassen kookboek, met recepten en
Il
uitleg over de herkomst. Het is een orale
cultuur, veel recepten worden in de (@)
Gs
PA
Dit is Judith
‘De smaak van Suriname:
Judith Cyrus (52) is geboren in
us
BA
zelfgemaakt gemberbier!!
Paramaribo en opgegroeid in
Koog aan de Zaan. Ze is groot
119
geworden op pom en
bakkeljauw, maar ook op
121
DR
asperges en oesters. Ze deed
CA TA
de middelbare hotelschool,
werkte als eventmanager en
PARAMARIBO
heeft jarenlange ervaring als
#3
kok. Haar bedrijf heet &Judith,
Culinair ontdekker Judith Cyrus
gaat in dit boek terug naar
à:
omdat ze altijd samenwerkt
haar Surinaamse roots. Ze
8
met anderen: de deelnemers
toont hoe de diversiteit van de
aan haar workshops, met
bevolking zich vertaald heeft in
een veelzijdige Surinaamse
collega's in kookstudio's en
keuken. Met bekende
met familie. Dit jaar schreef
gerechten als saotosoep. pom
ze haar eerste kookboek:
en moksâleysi. maar ook
Paramaribo, een culinaire
minder bekende gerechten als
smeltkroes. Judith is trotse
hêrihêri en Surinaamse
Judiths boek winnen?
erwtensoep. Haar vriendin
moeder van Stephanie (30)
Vertel ons jouw lekkerste Surinaamse recept!
Marieke Strobbe schreef de
en Quincy (27) en is gelukkig
mooie en leerzame teksten
Mail dit hier of doe mee via de winactie op onze
met Marieke.
én maakte de prachtige
Instagram en Facebook. Dat kan t/m 27 mei.
foto's van Paramaribo.
Op 28 mei maken we de winnaar bekend!
Paramaribo is hier
verkrijgbaar bij voor € 34.99
Klik voor de actievoorwaarden hier
(Fontaine Uitgevers)
allerhande