Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 111




Hier is pagina 111 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

MIDDEN- EN ZUID-AMERIKA

°

Onmisbare tools voor Judith:

atik zo mooi vind aan

&

Paramaribo is datalle

‘Mijn messen, rijstkoker

en grote pannen voorde

culturen naast elkaar

onverwachte gast.

= —_

leven: Hindoestanen,

Javanen, Chinezen, Creolen, moslims,

Kd

eten in een bakje mee. Als je iemand

si!

joden, christenen … iedereen heeft zijn

uitnodigt, is het niet gek als hij vraagt:

eigen eten en zijn eigen geloof. Roti is

‘Wat kook je?’ Dat eten zo belangrijk is,

Hindoestaans, tyauwmin is Chinees,

is ontstaan in de tijd van de slavernij. Je

saotosoep is Javaans, moksâleysi is

wist nooit wanneer de mensen van het

Creools. Elke bevolkingsgroep heeft z’n

land terugkwamen, dus er moest altijd

voldoende eten zijn.”

ll

eigen gerechten en tijdens elkaars

feestdagen eten Surinamers elkaars eten.

ra,

GE

Dat werkt verbindend. Gesprekken van

Orale cultuur

7 —

Surinamers gaan vaak over eten. Het

‘Na 300 jaar kolonie is Suriname als

has

eerste wat men vraagt als je langskomt is:

staat pas 45 jaar jong. Het is nu de tijd

g

‘Heb je al gegeten?’ Je gaat niet de deur uit

van de emancipatie van Suriname. Ik

> ad

voor je iets hebt gegeten en anders krijg je

vond dus dat het tijd werd voor een

Æ

ee

|

volwassen kookboek, met recepten en

Il

uitleg over de herkomst. Het is een orale

cultuur, veel recepten worden in de (@)

Gs

PA

Dit is Judith

‘De smaak van Suriname:

Judith Cyrus (52) is geboren in

us

BA

zelfgemaakt gemberbier!!

Paramaribo en opgegroeid in

Koog aan de Zaan. Ze is groot

119

geworden op pom en

bakkeljauw, maar ook op

121

DR

asperges en oesters. Ze deed

CA TA

de middelbare hotelschool,

werkte als eventmanager en

PARAMARIBO

heeft jarenlange ervaring als

#3

kok. Haar bedrijf heet &Judith,

Culinair ontdekker Judith Cyrus

gaat in dit boek terug naar

à:

omdat ze altijd samenwerkt

haar Surinaamse roots. Ze

8

met anderen: de deelnemers

toont hoe de diversiteit van de

aan haar workshops, met

bevolking zich vertaald heeft in

een veelzijdige Surinaamse

collega's in kookstudio's en

keuken. Met bekende

met familie. Dit jaar schreef

gerechten als saotosoep. pom

ze haar eerste kookboek:

en moksâleysi. maar ook

Paramaribo, een culinaire

minder bekende gerechten als

smeltkroes. Judith is trotse

hêrihêri en Surinaamse

Judiths boek winnen?

erwtensoep. Haar vriendin

moeder van Stephanie (30)

Vertel ons jouw lekkerste Surinaamse recept!

Marieke Strobbe schreef de

en Quincy (27) en is gelukkig

mooie en leerzame teksten

Mail dit hier of doe mee via de winactie op onze

met Marieke.

én maakte de prachtige

Instagram en Facebook. Dat kan t/m 27 mei.

foto's van Paramaribo.

Op 28 mei maken we de winnaar bekend!

Paramaribo is hier

verkrijgbaar bij voor € 34.99

Klik voor de actievoorwaarden hier

(Fontaine Uitgevers)

allerhande