Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 114

Hier is pagina 114 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
A
mmm
DE OORSPRONG VAN POM
‘Pom is hét nationale gerecht
4.
van Suriname. Waarschijnlijk is
het geïnspireerd op een
Sefardisch-joods gerecht,
sofrito. dat traditioneel werd
È
gegeten op de sabbat en met
aardappel werd gemaakt.
Aardappelpom
Maar in Suriname groeien geen
HOOFDGERECHT
4 PERS,
aardappels. De Afrikaanse
A
55 MIN.)
huisslavinnen kenden de
+1 UUR EN 45 MIN. OVENTIJD)
+1 UUR WACHTTIJD!
tayerknol die ze mogelijk als
aardappelvervanger
gebruikten. Pom is zo
D
1 Was de kip in ruim water met de azijn.
ingeburgerd in Suriname, dat
Wentel de kipstukken door de 2 tl zout en
elke bevolkingsgroep inmiddels
de zwarte peper. Laat de kip minimaal
zijn eigen variant heeft. In mijn
ad
Luur marineren, maar de hele nacht is beter.
boek geef ik 7 versies, waarvan
de laatste met aardappel is.
2 Rasp de aardappelen grof en was het
Het is mijn eigen creatie: een
rasp totdat het water helder is. Dan is bijna
terugkeer naar de oorsprong?”
alle zetmeel weggewassen. Spreid de
Km mmm
gewassen, geraspte aardappel uit op
keukenpapier en dep droog. Meng het
6 Verwarm de oven voor op 180 °C. Schep
« 500 g kip met bot, in grove stukken
sinaasappelsap. de piccalilly en de suiker
de helft van het aardappelmengsel in de
« Lel azijn
door de aardappels.
beboterde ovenschaal en leg daar de kip op.
« 2tl zout
3 Verhit de olie en bak de kip goudbruin.
Giet de helft van de jus erbij en dek af met
« lil zwarte peper
Bak de ui en knoflook 2 min. mee. Voeg de
derest van het aardappelmengsel. Giet de
« kilo vastkokende aardappelen, geschild
tomaten en tomatenpuree toe en bak nog
rest van de kipjus over de pom en leg de
« sap van sinaasappel
eens 2 min. Blus af met 400 ml water en voeg
koude boterblokjes erop. Bak de pom in luur
« Zel piccalilly
de selderij. laurier, nootmuskaat en madame-
tot de korst bruin is. Verlaag de temperatuur
« 2el suiker
jeanettepeper toe.
naar 160 °C en bak nog 45 min.
« 4 el zonnebloemolie
4 Stoof alles 30 min. op laag vuur. Proef de
TIP Serveer met rijst, gebakken bakbanaan,
« \ grote ui (gesnipperd)
kipjus: deze mag hoog op smaak zijn. Breng
zuurgoed en sambal.
« lteen knoflook (fijngesneden)
eventueel op smaak met peper, zout of de
+ 3 tomaten (ontzaad en in blokjes)
bouillonblokjes.
BEVAT pp. 910 kcal - 20 g eiwit 67 g vet,
« blik tomatenpuree (70 9)
5 Haal de kip en de peper uit de jus, Serveer
waarvan 34 g verz. «54 g koolhydraten,
« 2 takken selderij, fijngesneden
de peper eventueel op een schaaltje bij de
waarvan 16 g suikers - 1.6 g zout - 6 g vezels
+ laurierblaadje
olgende maaltijd.
+ Pris pp. € 190
« Vatlnootmuskaat
« |gave madame-jeanettepeper
« 2 bouillonblokjes (optioneel)
nn
« 200 g boter (koud en in blokjes)
WU
- ovenschaal (20 x 30 cm. ingevet)
déc 4
=
KIP WASSEN
‘Wij geloven heilig in het
wassen van kip. Je wast je kip
PTT fé
in een badje van water en
limoen of azijn. Daardoor
verandert de structuur en de
I,
smaak van het vlees. Ik proef
het als dit niet is gebeurd.
Le
Fotografie Ernie Enkelaar. Shutterstock. interview Yara Schotsman