Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 114




Hier is pagina 114 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

A

mmm

DE OORSPRONG VAN POM

‘Pom is hét nationale gerecht

4.

van Suriname. Waarschijnlijk is

het geïnspireerd op een

Sefardisch-joods gerecht,

sofrito. dat traditioneel werd

È

gegeten op de sabbat en met

aardappel werd gemaakt.

Aardappelpom

Maar in Suriname groeien geen

HOOFDGERECHT

4 PERS,

aardappels. De Afrikaanse

A

55 MIN.)

huisslavinnen kenden de

+1 UUR EN 45 MIN. OVENTIJD)

+1 UUR WACHTTIJD!

tayerknol die ze mogelijk als

aardappelvervanger

gebruikten. Pom is zo

D

1 Was de kip in ruim water met de azijn.

ingeburgerd in Suriname, dat

Wentel de kipstukken door de 2 tl zout en

elke bevolkingsgroep inmiddels

de zwarte peper. Laat de kip minimaal

zijn eigen variant heeft. In mijn

ad

Luur marineren, maar de hele nacht is beter.

boek geef ik 7 versies, waarvan

de laatste met aardappel is.

2 Rasp de aardappelen grof en was het

Het is mijn eigen creatie: een

rasp totdat het water helder is. Dan is bijna

terugkeer naar de oorsprong?”

alle zetmeel weggewassen. Spreid de

Km mmm

gewassen, geraspte aardappel uit op

keukenpapier en dep droog. Meng het

6 Verwarm de oven voor op 180 °C. Schep

« 500 g kip met bot, in grove stukken

sinaasappelsap. de piccalilly en de suiker

de helft van het aardappelmengsel in de

« Lel azijn

door de aardappels.

beboterde ovenschaal en leg daar de kip op.

« 2tl zout

3 Verhit de olie en bak de kip goudbruin.

Giet de helft van de jus erbij en dek af met

« lil zwarte peper

Bak de ui en knoflook 2 min. mee. Voeg de

derest van het aardappelmengsel. Giet de

« kilo vastkokende aardappelen, geschild

tomaten en tomatenpuree toe en bak nog

rest van de kipjus over de pom en leg de

« sap van sinaasappel

eens 2 min. Blus af met 400 ml water en voeg

koude boterblokjes erop. Bak de pom in luur

« Zel piccalilly

de selderij. laurier, nootmuskaat en madame-

tot de korst bruin is. Verlaag de temperatuur

« 2el suiker

jeanettepeper toe.

naar 160 °C en bak nog 45 min.

« 4 el zonnebloemolie

4 Stoof alles 30 min. op laag vuur. Proef de

TIP Serveer met rijst, gebakken bakbanaan,

« \ grote ui (gesnipperd)

kipjus: deze mag hoog op smaak zijn. Breng

zuurgoed en sambal.

« lteen knoflook (fijngesneden)

eventueel op smaak met peper, zout of de

+ 3 tomaten (ontzaad en in blokjes)

bouillonblokjes.

BEVAT pp. 910 kcal - 20 g eiwit 67 g vet,

« blik tomatenpuree (70 9)

5 Haal de kip en de peper uit de jus, Serveer

waarvan 34 g verz. «54 g koolhydraten,

« 2 takken selderij, fijngesneden

de peper eventueel op een schaaltje bij de

waarvan 16 g suikers - 1.6 g zout - 6 g vezels

+ laurierblaadje

olgende maaltijd.

+ Pris pp. € 190

« Vatlnootmuskaat

« |gave madame-jeanettepeper

« 2 bouillonblokjes (optioneel)

nn

« 200 g boter (koud en in blokjes)

WU

- ovenschaal (20 x 30 cm. ingevet)

déc 4

=

KIP WASSEN

‘Wij geloven heilig in het

wassen van kip. Je wast je kip

PTT fé

in een badje van water en

limoen of azijn. Daardoor

verandert de structuur en de

I,

smaak van het vlees. Ik proef

het als dit niet is gebeurd.

Le

Fotografie Ernie Enkelaar. Shutterstock. interview Yara Schotsman