Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 49

Hier is pagina 49 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
AZIË
7
M
q
BT’
>
=
=
&
3
zZ
G
Roc
Gro
AI
Ta
cu
7
E
7/4
SX
59
2
a
I
C4
7
2
Boordevol groenten
Met kip, kokosmelk
GA
en vega kip.
n limoengras.
AH Vegetarische rode
AH Groene curry met
curry 500 g € 4.55
jasmijnrijst 500 g € 449
leder z’n curry
Curry's worden over de hele wereld gegeten. Van Thailand tot Trinidad
en van Japan tot Kenia - overal zijn curry's geliefde onderdelen van
traditionele keukens. Aan de basis van deze curry's staat voor een groot
deel het gebied dat we nu kennen als India en Pakistan. In de 19e eeuw
1 Pel de knoflook. Schilde gember en snijd in
plakjes. Verhit een koekenpan zonder olie of
waaierden mensen uit dit gebied onder koloniale bewinden uit over de
boter en rooster hierin de hele tenen knoflook
hele wereld om te werken. Volgens de verhalen misten zij hun lunches
en de gember 5 min. op laag vuur. Schud
van thuis en mengden traditionele technieken zich met lokale gebruiken
regelmatig om ze rondom te laten kleuren.
en ingrediënten. Zo ontstonden er talloze nieuwe varianten.
Snijd de pepers en laos fijn. Haal een /2 cm van
de boven- en onderkant van het citroengras en
snijd de stengel fijn. Snijd de sjalotten in dunne
C
ringen. Kook ondertussen de rijst volgens de
De baslsvan Thaise curry is
aanwijzingen op de verpakking gaar.
een currypasta. Er zijn talloze
2 Doe de peper met het zout in de vijzel en
versies maar de basis is
stamp tot pulp. Doe het citroengras en de
vrijwel altijd: pepers,
laos erbij en stamp en wrijf fijn. Voeg | voor
koriander, zout, knoflook,
1de knoflook, gember, 1/3 van de sjalotten,
Ae
sjalot en garnalenpasta. Ze
de garnalenpasta en specerijen toe en
worden ingedeeld naar kleur:
stamp telkens grondig, zodat elk ingrediënt
groen (met verse groene
fijn wordt gewreven en er langzaam een
pepers), rood (met gewelde,
gedroogde rode pepers)
mooie. gladde currypasta ontstaat.
3 Breng 600 ml kokosmelk aan de kook in een
en geel (met kurkuma).
I
wok op matig vuur.Doe de currypasta erbijen
W
laat 3-4 min. op hoog vuur inkoken en indikken.
IN
Voeg de vissaus. suiker, tamarindepasta,
tomaten, de rest van de sjalot. 4 el water en de
|
0
rest van de kokosmelk toe en breng opnieuw
N}
í
Garnalenpasta
A
Fe
aan de kook. Draai het vuur middelhoog en
In deze versie van gele curry
1
A
à
laat 2-3 min. pruttelen tot de tomaten en sjalot
gebruiken wij een pasta op
í
2
zacht zijn.
basis van gefermenteerde
4 Dep de garnalen droog, voeg toe en kook
garnalen. De versie die in Thailand
ED,
nog ca. 3 min. tot ze gaar zijn. Voeg ook de
gebruikt wordt, is net anders van
EN
U
LE
=
peultjes toe en kook nog 1min. Bestrooi met
smaak en heet kapi.
k
EN
de gebakken uitjes en serveer met de rijst.
TIP Vijzelen komt de structuur en smaak van
de currypasta ten goede, maar je zou deze ook
in het bakje van de staafmixer kunnen maken.
BEVAT p.p. 830 kcal - 28 g eiwit - 41 g vet.
waarvan 35 g verz. 85 g koolhydraten,
waarvan 22 g suikers - 5. g zout 4 g vezels
Foodfotografie Eric van Lokven. Ernie Enkelaar. Alan Jensen. foodstyling Goran Todorovic. Victor de Launay. Anoek Lorjé, styling Ulrika Gustafsson, Cyn Ferdinandus. Jan-Willem van Riel
“Prijs p.p. € 4.40
allerhande