Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 49




Hier is pagina 49 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

AZIË

7

M

q

BT’

>

=

=

&

3

zZ

G

Roc

Gro

AI

Ta

cu

7

E

7/4

SX

59

2

a

I

C4

7

2

Boordevol groenten

Met kip, kokosmelk

GA

en vega kip.

n limoengras.

AH Vegetarische rode

AH Groene curry met

curry 500 g € 4.55

jasmijnrijst 500 g € 449

leder z’n curry

Curry's worden over de hele wereld gegeten. Van Thailand tot Trinidad

en van Japan tot Kenia - overal zijn curry's geliefde onderdelen van

traditionele keukens. Aan de basis van deze curry's staat voor een groot

deel het gebied dat we nu kennen als India en Pakistan. In de 19e eeuw

1 Pel de knoflook. Schilde gember en snijd in

plakjes. Verhit een koekenpan zonder olie of

waaierden mensen uit dit gebied onder koloniale bewinden uit over de

boter en rooster hierin de hele tenen knoflook

hele wereld om te werken. Volgens de verhalen misten zij hun lunches

en de gember 5 min. op laag vuur. Schud

van thuis en mengden traditionele technieken zich met lokale gebruiken

regelmatig om ze rondom te laten kleuren.

en ingrediënten. Zo ontstonden er talloze nieuwe varianten.

Snijd de pepers en laos fijn. Haal een /2 cm van

de boven- en onderkant van het citroengras en

snijd de stengel fijn. Snijd de sjalotten in dunne

C

ringen. Kook ondertussen de rijst volgens de

De baslsvan Thaise curry is

aanwijzingen op de verpakking gaar.

een currypasta. Er zijn talloze

2 Doe de peper met het zout in de vijzel en

versies maar de basis is

stamp tot pulp. Doe het citroengras en de

vrijwel altijd: pepers,

laos erbij en stamp en wrijf fijn. Voeg | voor

koriander, zout, knoflook,

1de knoflook, gember, 1/3 van de sjalotten,

Ae

sjalot en garnalenpasta. Ze

de garnalenpasta en specerijen toe en

worden ingedeeld naar kleur:

stamp telkens grondig, zodat elk ingrediënt

groen (met verse groene

fijn wordt gewreven en er langzaam een

pepers), rood (met gewelde,

gedroogde rode pepers)

mooie. gladde currypasta ontstaat.

3 Breng 600 ml kokosmelk aan de kook in een

en geel (met kurkuma).

I

wok op matig vuur.Doe de currypasta erbijen

W

laat 3-4 min. op hoog vuur inkoken en indikken.

IN

Voeg de vissaus. suiker, tamarindepasta,

tomaten, de rest van de sjalot. 4 el water en de

|

0

rest van de kokosmelk toe en breng opnieuw

N}

í

Garnalenpasta

A

Fe

aan de kook. Draai het vuur middelhoog en

In deze versie van gele curry

1

A

à

laat 2-3 min. pruttelen tot de tomaten en sjalot

gebruiken wij een pasta op

í

2

zacht zijn.

basis van gefermenteerde

4 Dep de garnalen droog, voeg toe en kook

garnalen. De versie die in Thailand

ED,

nog ca. 3 min. tot ze gaar zijn. Voeg ook de

gebruikt wordt, is net anders van

EN

U

LE

=

peultjes toe en kook nog 1min. Bestrooi met

smaak en heet kapi.

k

EN

de gebakken uitjes en serveer met de rijst.

TIP Vijzelen komt de structuur en smaak van

de currypasta ten goede, maar je zou deze ook

in het bakje van de staafmixer kunnen maken.

BEVAT p.p. 830 kcal - 28 g eiwit - 41 g vet.

waarvan 35 g verz. 85 g koolhydraten,

waarvan 22 g suikers - 5. g zout 4 g vezels

Foodfotografie Eric van Lokven. Ernie Enkelaar. Alan Jensen. foodstyling Goran Todorovic. Victor de Launay. Anoek Lorjé, styling Ulrika Gustafsson, Cyn Ferdinandus. Jan-Willem van Riel

“Prijs p.p. € 4.40

allerhande