Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 74

Hier is pagina 74 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
MES
a
HENNA GADRA’S
TAJINE
0
Bu
Z\
«2-3 grote
1 Schil en was de aardappels, snijd in grote
Marokkaanse
parten en verdeel over de bodem van de
>
el
ze
aardappels
tajine.
« 2rijpe tomaten
2 Was de tomaten en snijd in stukjes. Pel en
« rode ui
snijd de ui in stukjes. Was en snijd de
« lklein bosje
peterselie fijn. Verdeel over de aardappel.
In Nederland wordt couscous meestal
peterselie
3 Meng de specerijen, wat peper en zout,
geweld, maar er is een nog veel betere
- leetl.paprika-
een flinke scheut olijfolie en een glaasje
manier. ‘Couscous is rauwe tarwe, die
poeder
water in een kom. Giet over de aardappels
moet je echt garen. Door het te stomen
« Vz eetl. versgemalen
inde tajine.
boven bouillon krijgt het een heerlijke
komijn
4 Laat de tajine afgedekt in een voor-
smaak en een fijne structuur. Bovendien
« peper en zout
verwarmde (hout)oven op 180 °C in
« Marokkaanse
ongeveer 40 minuten gaar worden. Je kunt
heeft de korrel na het stomen nog ruimte
om de smaken van de andere ingrediënten
olijfolie
de tajine ook, met of zonder deksel, op het
op te nemen.’
fornuis gaar laten worden. Het is het lekkerst
als bijna al het water verdampt en de
Cultureel erfgoed
onderste laag aardappel lekker is aan-
Als je meer nadenkt over het belang
gekoekt op de bodem. Heerlijk met
van een bepaald gerecht, over hoe het
versgebakken brood.
cultureel bedoeld is, wordt het er alleen
I
TIP Je kunt voor dit gerecht 2-3 grote
maar lekkerder van, daar is Nadia van
vastkokende aardappelen gebruiken.
overtuigd. ‘En dat is niet zomaar mijn
Kies hiervoor de voordeelverpakking; de
mening. Couscous staat sinds december
aardappelen hierin zijn vaak groter dan
zelfs op de Unesco-lijst van im materieel
in kleine verpakkingen. De Marokkaanse
cultureel erfgoed. Het is meer dan eten;
olijfolie kun je vervangen door AH Excellent
de bereidingswijzen en het eten van
Griekse olijfolie extra vierge.
couscous zijn een belangrijk onderdeel
TIP Geen tajine? Gebruik dan een oven-
van de cultuur in Noord-Afrika.”
schaal of stoofpan.
Voor Allerhande gaf Nadia haar recepten
voor een eenvoudige tajine en een
BEVAT pp. 225 kcal: 3 g eiwit -12g vet,
couscous. ‘Het tajinerecept komt van mijn
waarvan 2 g verz. 24 g koolhydraten,
oma. Heel simpel, met aardappel, kruiden
waarvan 4 g suikers - 0.4 g zout
en specerijen. Maar zó lekker.’ Het zijn
-4 g vezels - Prijs p.p. € 1.15
LEKKER IN ALLE EENVOUD
beide recepten die bij een feestelijke
137;
ajinei
mo
U}
maaltijd kunnen, maar dan wel bij
nv
tering. 'J
uikt 'm vi
‘ETEN ÍS VEEL MEER DAN ALLEEN
verschillende gangen worden gegeten.
lar
zaam gaar stoven van
“Couscous eet je met een lepel, tajine eet
vlees, vis-en groenten. Door de
DAT WAT JE IN JE MOND STOPT.
Telers
ze terracotta wordt hij
ARABISCH ETEN STAAT VOOR
je met dik brood als bestek, waarmee je
de heerlijke jus kunt opnemen.’
langzaam en gelijkmatig warm
GASTVRIJHEID. HET GEEFT JE
je hebt weinig
nodig om
Ze snapt dat we in alle drukte vaak gaan
een gel
it te bereiden en hij
EEN THUISGEVOEL.”
voor snel en gemakkelijk. ‘Maar echt,
houdt de warmte lang en de
probeer couscous eens op de manier zoals
smaken goe
vast
het bedoeld is. Kijk, proef en oordeel zelf.”