Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 74




Hier is pagina 74 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

MES

a

HENNA GADRA’S

TAJINE

0

Bu

Z\

«2-3 grote

1 Schil en was de aardappels, snijd in grote

Marokkaanse

parten en verdeel over de bodem van de

>

el

ze

aardappels

tajine.

« 2rijpe tomaten

2 Was de tomaten en snijd in stukjes. Pel en

« rode ui

snijd de ui in stukjes. Was en snijd de

« lklein bosje

peterselie fijn. Verdeel over de aardappel.

In Nederland wordt couscous meestal

peterselie

3 Meng de specerijen, wat peper en zout,

geweld, maar er is een nog veel betere

- leetl.paprika-

een flinke scheut olijfolie en een glaasje

manier. ‘Couscous is rauwe tarwe, die

poeder

water in een kom. Giet over de aardappels

moet je echt garen. Door het te stomen

« Vz eetl. versgemalen

inde tajine.

boven bouillon krijgt het een heerlijke

komijn

4 Laat de tajine afgedekt in een voor-

smaak en een fijne structuur. Bovendien

« peper en zout

verwarmde (hout)oven op 180 °C in

« Marokkaanse

ongeveer 40 minuten gaar worden. Je kunt

heeft de korrel na het stomen nog ruimte

om de smaken van de andere ingrediënten

olijfolie

de tajine ook, met of zonder deksel, op het

op te nemen.’

fornuis gaar laten worden. Het is het lekkerst

als bijna al het water verdampt en de

Cultureel erfgoed

onderste laag aardappel lekker is aan-

Als je meer nadenkt over het belang

gekoekt op de bodem. Heerlijk met

van een bepaald gerecht, over hoe het

versgebakken brood.

cultureel bedoeld is, wordt het er alleen

I

TIP Je kunt voor dit gerecht 2-3 grote

maar lekkerder van, daar is Nadia van

vastkokende aardappelen gebruiken.

overtuigd. ‘En dat is niet zomaar mijn

Kies hiervoor de voordeelverpakking; de

mening. Couscous staat sinds december

aardappelen hierin zijn vaak groter dan

zelfs op de Unesco-lijst van im materieel

in kleine verpakkingen. De Marokkaanse

cultureel erfgoed. Het is meer dan eten;

olijfolie kun je vervangen door AH Excellent

de bereidingswijzen en het eten van

Griekse olijfolie extra vierge.

couscous zijn een belangrijk onderdeel

TIP Geen tajine? Gebruik dan een oven-

van de cultuur in Noord-Afrika.”

schaal of stoofpan.

Voor Allerhande gaf Nadia haar recepten

voor een eenvoudige tajine en een

BEVAT pp. 225 kcal: 3 g eiwit -12g vet,

couscous. ‘Het tajinerecept komt van mijn

waarvan 2 g verz. 24 g koolhydraten,

oma. Heel simpel, met aardappel, kruiden

waarvan 4 g suikers - 0.4 g zout

en specerijen. Maar zó lekker.’ Het zijn

-4 g vezels - Prijs p.p. € 1.15

LEKKER IN ALLE EENVOUD

beide recepten die bij een feestelijke

137;

ajinei

mo

U}

maaltijd kunnen, maar dan wel bij

nv

tering. 'J

uikt 'm vi

‘ETEN ÍS VEEL MEER DAN ALLEEN

verschillende gangen worden gegeten.

lar

zaam gaar stoven van

“Couscous eet je met een lepel, tajine eet

vlees, vis-en groenten. Door de

DAT WAT JE IN JE MOND STOPT.

Telers

ze terracotta wordt hij

ARABISCH ETEN STAAT VOOR

je met dik brood als bestek, waarmee je

de heerlijke jus kunt opnemen.’

langzaam en gelijkmatig warm

GASTVRIJHEID. HET GEEFT JE

je hebt weinig

nodig om

Ze snapt dat we in alle drukte vaak gaan

een gel

it te bereiden en hij

EEN THUISGEVOEL.”

voor snel en gemakkelijk. ‘Maar echt,

houdt de warmte lang en de

probeer couscous eens op de manier zoals

smaken goe

vast

het bedoeld is. Kijk, proef en oordeel zelf.”