Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 81




Hier is pagina 81 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

MIDDEN-OOSTEN EN NOORD-AFRIKA

GEROOSTERD

HUMMUS

PLATBROOD MET LABNEH

Een paar belangrijke punten om een

halfuur op kamertemperatuur komen

Labneh is hartige, uitgelekte yoghurt

heerlijke hummus te maken: gebruik

en roer goed door. De hummus blijft in de

met zout. Het wordt door het uitlekken

altijd gedroogde kikkererwten, een

koelkast ca. 4 dagen goed.

een soort hartige hangop. Labneh wordt

lekkere tahin en laat de hummus lang

”Dit product is in de grotere Albert Heijn-winkels

veel gegeten in het Midden-Oosten als

draaien in de keukenmachine! Dat is echt

verkrijgbaar. Of bestel het op ah.nl.

onderdeel van de mezzetafel, met o.a.

nodig voor een glad en romig resultaat.

olijfolie als topping. Ook lekker met geïten-

BEVAT pp. 265 kcal - Ig eiwit - 17 g vet,

yoghurt in plaats van Griekse yoghurt.

BIJGERECHT) (4 PERS. ) (45 MIN.) (+8 UUR WACHTTIJD

waarvan 2 g verz. 14 g koolhydraten,

waarvan] g suikers - 0.4 g zout : 5g vezels

Prijs p.p. € 0.60

« 100 g biologische

+ V2 potje tahina

gedroogde

(a 190 g, Soug)

BABA GANOUSH

« 500 g yoghurt Griekse stijl 10%

kikkererwten

« Va tl zout

Baba ganoush wordt gemaakt van

* Va tl zout

(zak 500 9)

«Ya el extra vierge

geblakerde aubergine, knoflook en

« 2Libanese broden volkoren

« \tl baking soda”

olijfolie

citroen. Een snelle manier om aubergines

« Va citroen

(pak 5 stuks. Soug)

« Va tl gemalen

een rokerige smaak te geven, is om ze

« 4 el milde olijfolie

« lteen knoflook

komijnzaad

direct op het gasfornuis te leggen.

« 2el za'atar

« keukenmachine

« 5g peterselie

+ 20 g gepelde pistachenoten

(zakje 40 g)

+ V2 bakje koriander (à 15 g)

+ Va bakje dille (à15 g)

1 Laat de kikkererwten met een Ve tl baking

« \biologische citroen (schoongeboend)

Soda nacht weken in ruim water. (Het

- 2 aubergines

« schone theedoek (gewassen zonder

weken met baking soda helpt om ze sneller

« lteen knoflook

wasverzachter) of kaasdoek

zacht te laten worden en om de hummus

* Va bakje platte peterselie (à 15 g)

« zeef

+ V2 citroen

romiger te maken.)

2 Giet de kikkererwten af en doe samen

« 2el tahina (potje 190 g. Soug)

1 Roer de yoghurt los met het zout. Schep

met 500 ml water en de rest van de baking

« 2el extra vierge olijfolie

de gezouten yoghurt in de schone thee- of

soda in een pan. Breng aan de kook en laat

kaasdoek. Leg de doek in de zeef en zet

ca. 30 min. koken tot ze gaar zijn. Schep

1 Leg de aubergines direct op een middel-

deze op een kom of pan. Laat de yoghurt

regelmatig het schuim eraf. De kikker -

hoge vlam van je gasfornuis en rooster tot

minstens 4 uur uitlekken tot een dikke labneh.

erwten zijn goed als je ze makkelijk kunt

de schil helemaalis zwartgeblakerd en het

2 Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur

pletten, maar ze niet uit elkaar vallen.

vruchtvlees zacht is (ca. 15 min). Keer regel-

het brood in stukjes en meng met de helft

3 Pers ondertussen de halve citroen uit

matig met een metalen tang. Zorg ervoor

‚an de olie, lel za'atar, peper en eventueel

en snijd de knoflook en peterselie fijn.

dat er geen vocht uit de aubergine loopt.

zout. Verdeel over de bakplaat en bak inde

Laat afkoelen.

4 Giet de kikkererwten af, maar vang

oven in ca. 8 min. knapperig. Schep om.

50 ml kookwater op. Houd l el kikkererwten

2 Halveer de aubergine in de lengte en

achter ter garnering en doe de rest in de

schep het vruchtvlees eruit. Doe ineen

3 Verhit ondertussen een koekenpan zonder

olie of boter en rooster de pistachenoten op

keukenmachine. Maal met het kookvocht

vergiet en laat 30 min. uitlekken.

middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat

tot een gladde hummus. Voeg de tahina,

3 Snijd ondertussen de knoflook en

afkoelen op een bord en hak grof. Snijd de

2 el citroensap. de knoflook en het zout toe

peterselie fijn. Pers de halve citroen uit. Meng

verse kruiden grof en rasp de gele schil van

terwijl de machine draait. Laat de keuken-

de tahina met 2 el citroensap en de knoflook.

de citroen.

machine nog minimaal 5 min. draaien. Dit is

4 Prak de aubergine fijn met een vork. Voeg

4 Verdeel de labneh met de achterkant van

nodig voor een gladde. romige hummus.

het tahinamengsel, de peterselie en olie toe

eenlepel over een lage kom of schaal en

Breng eventueel op smaak met zout of

en breng op smaak met peper en zout.

besprenkel met de kruiden, pistachenoten,

citroensap. zodat zout en zuur in balans zijn.

Lekker met granaatappelpitjes.

het citroenrasp en de rest van de za'atar.

5 Verdeel de hummus met de achterkant

TIP Je kunt ook de aubergine op enkele

Besprenkel met de rest van de olie en wat

van een lepel over een lage kom of schaal

plekken inkerven en ca. luur onder een hete

peper. Serveer met het knapperige brood.

en besprenkel met de olie. Verdeel de

ovengrill (200 °C) leggen. Keer regelmatig.

achtergehouden kikkererwten erover en

BEVAT pp. 390 kcal - 9 g eiwit - 29 g vet,

bestrooi met de peterselie en komijn.

BEVAT pp. 150 kcal - 3 g eiwit «12 g vet.

waarvan 12 g verz. : 23 g koolhydraten,

waarvan 2 g verz. « 6 g koolhydraten,

TIP Wil je de hummus van tevoren maken?

waarvan 5 g suikers - 0.8 g zout

Bewaar in een afgesloten vershouddoos in

waarvan 5 g suikers - 0.3 g zout

de koelkast. Laat hem voor serveren een

“lg vezels - Prijs pp. € 1.55

“4 g vezels - Prijs p.p.€ 090

allerhande