Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 81

Hier is pagina 81 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
MIDDEN-OOSTEN EN NOORD-AFRIKA
GEROOSTERD
HUMMUS
PLATBROOD MET LABNEH
Een paar belangrijke punten om een
halfuur op kamertemperatuur komen
Labneh is hartige, uitgelekte yoghurt
heerlijke hummus te maken: gebruik
en roer goed door. De hummus blijft in de
met zout. Het wordt door het uitlekken
altijd gedroogde kikkererwten, een
koelkast ca. 4 dagen goed.
een soort hartige hangop. Labneh wordt
lekkere tahin en laat de hummus lang
”Dit product is in de grotere Albert Heijn-winkels
veel gegeten in het Midden-Oosten als
draaien in de keukenmachine! Dat is echt
verkrijgbaar. Of bestel het op ah.nl.
onderdeel van de mezzetafel, met o.a.
nodig voor een glad en romig resultaat.
olijfolie als topping. Ook lekker met geïten-
BEVAT pp. 265 kcal - Ig eiwit - 17 g vet,
yoghurt in plaats van Griekse yoghurt.
BIJGERECHT) (4 PERS. ) (45 MIN.) (+8 UUR WACHTTIJD
waarvan 2 g verz. 14 g koolhydraten,
waarvan] g suikers - 0.4 g zout : 5g vezels
Prijs p.p. € 0.60
« 100 g biologische
+ V2 potje tahina
gedroogde
(a 190 g, Soug)
BABA GANOUSH
« 500 g yoghurt Griekse stijl 10%
kikkererwten
« Va tl zout
Baba ganoush wordt gemaakt van
* Va tl zout
(zak 500 9)
«Ya el extra vierge
geblakerde aubergine, knoflook en
« 2Libanese broden volkoren
« \tl baking soda”
olijfolie
citroen. Een snelle manier om aubergines
« Va citroen
(pak 5 stuks. Soug)
« Va tl gemalen
een rokerige smaak te geven, is om ze
« 4 el milde olijfolie
« lteen knoflook
komijnzaad
direct op het gasfornuis te leggen.
« 2el za'atar
« keukenmachine
« 5g peterselie
+ 20 g gepelde pistachenoten
(zakje 40 g)
+ V2 bakje koriander (à 15 g)
+ Va bakje dille (à15 g)
1 Laat de kikkererwten met een Ve tl baking
« \biologische citroen (schoongeboend)
Soda nacht weken in ruim water. (Het
- 2 aubergines
« schone theedoek (gewassen zonder
weken met baking soda helpt om ze sneller
« lteen knoflook
wasverzachter) of kaasdoek
zacht te laten worden en om de hummus
* Va bakje platte peterselie (à 15 g)
« zeef
+ V2 citroen
romiger te maken.)
2 Giet de kikkererwten af en doe samen
« 2el tahina (potje 190 g. Soug)
1 Roer de yoghurt los met het zout. Schep
met 500 ml water en de rest van de baking
« 2el extra vierge olijfolie
de gezouten yoghurt in de schone thee- of
soda in een pan. Breng aan de kook en laat
kaasdoek. Leg de doek in de zeef en zet
ca. 30 min. koken tot ze gaar zijn. Schep
1 Leg de aubergines direct op een middel-
deze op een kom of pan. Laat de yoghurt
regelmatig het schuim eraf. De kikker -
hoge vlam van je gasfornuis en rooster tot
minstens 4 uur uitlekken tot een dikke labneh.
erwten zijn goed als je ze makkelijk kunt
de schil helemaalis zwartgeblakerd en het
2 Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur
pletten, maar ze niet uit elkaar vallen.
vruchtvlees zacht is (ca. 15 min). Keer regel-
het brood in stukjes en meng met de helft
3 Pers ondertussen de halve citroen uit
matig met een metalen tang. Zorg ervoor
‚an de olie, lel za'atar, peper en eventueel
en snijd de knoflook en peterselie fijn.
dat er geen vocht uit de aubergine loopt.
zout. Verdeel over de bakplaat en bak inde
Laat afkoelen.
4 Giet de kikkererwten af, maar vang
oven in ca. 8 min. knapperig. Schep om.
50 ml kookwater op. Houd l el kikkererwten
2 Halveer de aubergine in de lengte en
achter ter garnering en doe de rest in de
schep het vruchtvlees eruit. Doe ineen
3 Verhit ondertussen een koekenpan zonder
olie of boter en rooster de pistachenoten op
keukenmachine. Maal met het kookvocht
vergiet en laat 30 min. uitlekken.
middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat
tot een gladde hummus. Voeg de tahina,
3 Snijd ondertussen de knoflook en
afkoelen op een bord en hak grof. Snijd de
2 el citroensap. de knoflook en het zout toe
peterselie fijn. Pers de halve citroen uit. Meng
verse kruiden grof en rasp de gele schil van
terwijl de machine draait. Laat de keuken-
de tahina met 2 el citroensap en de knoflook.
de citroen.
machine nog minimaal 5 min. draaien. Dit is
4 Prak de aubergine fijn met een vork. Voeg
4 Verdeel de labneh met de achterkant van
nodig voor een gladde. romige hummus.
het tahinamengsel, de peterselie en olie toe
eenlepel over een lage kom of schaal en
Breng eventueel op smaak met zout of
en breng op smaak met peper en zout.
besprenkel met de kruiden, pistachenoten,
citroensap. zodat zout en zuur in balans zijn.
Lekker met granaatappelpitjes.
het citroenrasp en de rest van de za'atar.
5 Verdeel de hummus met de achterkant
TIP Je kunt ook de aubergine op enkele
Besprenkel met de rest van de olie en wat
van een lepel over een lage kom of schaal
plekken inkerven en ca. luur onder een hete
peper. Serveer met het knapperige brood.
en besprenkel met de olie. Verdeel de
ovengrill (200 °C) leggen. Keer regelmatig.
achtergehouden kikkererwten erover en
BEVAT pp. 390 kcal - 9 g eiwit - 29 g vet,
bestrooi met de peterselie en komijn.
BEVAT pp. 150 kcal - 3 g eiwit «12 g vet.
waarvan 12 g verz. : 23 g koolhydraten,
waarvan 2 g verz. « 6 g koolhydraten,
TIP Wil je de hummus van tevoren maken?
waarvan 5 g suikers - 0.8 g zout
Bewaar in een afgesloten vershouddoos in
waarvan 5 g suikers - 0.3 g zout
de koelkast. Laat hem voor serveren een
“lg vezels - Prijs pp. € 1.55
“4 g vezels - Prijs p.p.€ 090
allerhande