Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 73




Hier is pagina 73 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

MIDDEN-OOSTEN EN NOORD-AFRIKA

| adia werd geboren in

Winterswijk en at thuis al

| heel divers. ‘Van couscous

tot Hollandse hutspot met Marokkaanse

>

à

gehaktballetjes. Ik mocht vanaf mijn

“Het tajinerecept van mijn

tiende vaak kiezen wat ik zelf wilde gaan

£

oma bevat aardappel,

koken. Zo kwamen er sambalboontjes

kruiden en specerijen.

met pindasaus uit Allerhande op tafel,

2 Simpel, maar zó lekker.”

of ‘gekke witte’ champignonsoep.

a

Mijn ouders vonden dat juist wel leuk.”

2

Ze leerde veel van haar moeder en van

de Marokkaanse recepten van haar oma.

Nadia’s kookliefde, die zich uiteindelijk

focuste op de brede Arabische keuken,

‚N

werd aangewakkerd door haar reizen.

Dat begon al vroeg, tijdens de wekenlange

vakanties in Marokko. ‘Als het financieel

kon, gingen we 6 weken. Anders dan in

Nederland kennen ze daar alléén

Marokkaans eten, dus kon ik de smaken

Confusion

écht proeven. In de islamitische en Joodse

In Nederland staan we open voor veel

cultuur speelt eten een grote rol. Elke

verschillende soorten eetculturen, en die

4

feestdag heeft een link met eten. Een

lopen ook weleens door elkaar. All food

Dn

ln

zwangerschap, bevalling, bruiloft,

is fusion food, zegt Nadia. ‘Prachtig,

geloofsfeest, elke seizoenswissel,

heerlijk, niets aan veranderen. Maar je

elke streek, elke familie: alles heeft

hebt ook confusion: als iets er niet van

een gerecht. Nog steeds kom ik nieuwe

opknapt. Je mag van mij altijd variëren

Se.

smaken tegen. Ik ben dus eigenlijk

met ingrediënten en manieren van

nooit klaar met mijn ontdekkingsreis.’

klaarmaken. Graag zelfs. Als je maar

respect hebt voor de oorspronkelijke

bedoeling van dat gerecht of

4 |

ingrediënt. Couscous, bijvoorbeeld.

®

“1

Dit is Nadia

Nadia Zerouali (45)

studeerde aan de

|

NADIA!

middelbare hotelschool

+

Hen

en volgde een opleiding

Hanina

marketing en communicatie.

Henna Hanina is

Ze is moeder van Tariq,

hier verkrijgbaar

IN

voor € 34.99

kookboekenschrijver en

(Nijghen

foodondernemer. Daarnaast

Van Ditmar)

is ze medeoprichter van

de Couscousbar Amsterdam

00

Sr

ht

)

en is presentator bij

Nadia’s boek winnen?

BinnensteBuiten van de

Henna Hanina is een boek vol authentieke

4

KRO-NCRV. Verder heeft ze,

recepten van Marokkaanse oma's, Vertel

samen met Merijn Tol, haar

ons waarom jij dit boek graag zou winnen.

eigen Arabisch-mediterrane

Mail hier of doe mee via Instagram en

productlijn Soug. te koop

Facebook. Meedoen kan tot 27 mei.

05

bij Albert Heijn.

Klik hier voor de actievoorwaarden

À

allerhande