Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 84




Hier is pagina 84 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

TABOULEH

Tabouleh — een echt voorjaarsgerecht —

IN HET MIDDEN-oOSTEN STAAT

is een friszure, sappige platte-peterselie-

salade, gemaakt met een klein beetje

MEZZE SYMBOeL VOOR GASTVRIJHEID

EN VRIJGEVIGHEID

fijne bulgur. De peterselie die je in de

lente koopt, is hiervoor het best geschikt!

De bulgur kook je niet, maar laat je even

FATTOUSH

wellen en daarna zacht worden in het

Fattoush is een frisse, kruidige salade uit

vocht van de tomaat en citroen.

de Levant (historisch-geografische naam

voor West-Azië, red.) gemaakt met

knapperig platbrood, verse kruiden en een

friszoete, iets zure dressing. In het Midden-

« 50 g bulgur (zak 300 g. AH Biologisch)

Oosten wordt het brood gefrituurd, maar

+ 2citroenen

het kan ook in de oven worden gebakken.

+ 200 grijpe trostomaten

+ 3zakjes platte peterselie (à 40 g)

« 2salade-uitjes

« Va groene

jalapeñopeper

+ 2Libanese broden volkoren

3 Snijd de knoflook fijn en pers de halve

« lbakje munt (15 g)

(pak 5 stuks, Soug)

citroen uit. Meng de granaatappelmelasse

« 3el extra vierge olijfolie

« 500 ml arachideolie

met de rest van de sumak, het citroensap.

(om te frituren)

de knoflook en olijfolie. Breng op smaak

1 Laat de bulgur 10 min. wellen in ruim

* 2el sumak (pakje 30 g, Soug)

met peper en zout.

kokend water. Giet af.

« 2kropjes baby romaine

4 Verdeel de groentesalade over een

2 Pers ondertussen de citroenen uit en

« Ésnoepgroente komkommers

schaal. Verdeel het knapperige brood

snijd de tomaten in blokjes van een V2 cm.

« 100 g radijs

erover en besprenkel met de dressing.

Schep de bulgur om met de tomaten en

« 380 g tastytom-trostomaten (schaal)

Bestrooi met de granaatappelpit jes en

2el citroensap.

« 3 salade-uitjes

serveer direct.

« lbakje munt (15 9)

3 Snijd de peterselie fijn en de salade-ui in

TIP Je kunt het brood in plaats van te

dunne ringetjes. Snijd het steeltje van de

« lbakje platte peterselie (15 g)

frituren ook roosteren in de oven. Verwarm

+ 1kleine teen knoflook

jalapeñopeper. Halveer de peper in de

de oven voor op 200 °C. Trek het platbrood

lengte en verwijder met een scherp mesje

« Va citroen

van elkaar los en scheur in stukken. Verdeel

de zaadlijsten van de halve peper. Snijd het

« 2elgranaatappelmelasse

over de bakplaat en bak in de oven in

vruchtvlees fijn.

(flesje 100 ml. Soug)

ca. 8 min. knapperig en goudbruin. Schep

4 Snijd de munt vlak voor het serveren fijn

« 2el milde olijfolie

halverwege om. Besprenkel tot slot met

(om verkleuring te voorkomen). Meng de

« 100 g granaatappelpitjes

wat olijfolie en bestrooi met een V2 el sumak

bulgursalade met de peterselie, salade-ui,

en zout.

peper en munt. Breng op smaak met de

1 Trek het platbrood van elkaar los en

olijfolie en zout en breng eventueel verder

scheur in stukken. Verhit de olie in een ruime

BEVAT pp. 295 kcal: 6 g eiwit - 14 g vet,

op smaak met de rest van het citroensap.

pan met dikke bodem tot 180 °C. De olie is

waarvan 2 g verz. 34 g koolhydraten,

De salade mag sappig en friszuur zijn.

heet genoeg als een stukje brood dat je erin

waarvan 13 g suikers - 1 g zout

Serveer direct.

doet, meteen begint te bruisen. Frituur de

-5 g vezels : Prijs pp. € 3.75

stukjes brood in delen in 1-2 min. goudbruin

TIP Ook lekker met wat citroenrasp

eroverheen.

en knapperig. Neem uit de pan, laat uitlekken

TIP Serveer de tabouleh met kleine

op keukenpapier en bestrooi direct met een

blaadjes romainesla. Deze kun je ermee

V2 el sumak en wat zout.

vullen en daarna met de hand eten.

2 Snijd de baby romaine in repen. Snijd de

komkommers in schuine plakjes en de radijs

©

BEVAT p.p.165 kcal- 3 geiwit- 11 g vet,

in parten. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd

waarvan 2 g verz. 12 g koolhydraten,

de salade-ui in ringetjes en de kruiden fijn.

Ramadan-inspiratie?

waarvan 2 g suikers 0.3 g zout

Meng de kruiden met de sla, komkommer.

Kilik hier voor nog meer recepten.

Foodfotografie Alan Jensen. foodstyling Bart Stuart. styling Cyn Ferdinandus

-4 g vezels - Pris pp. € 1.50

radijs, tomaat en salade-ui.