Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 87

Hier is pagina 87 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
DR DEN-COSTEN EN NOORD-AFRIKA
ze
=
RD
1 Laat het filodeeg in de verpakking
à
ontdooien. Verhit een koekenpan zonder
olie of boter en rooster de pistachenoten
3 min. Laat afkoelen op een bord. Maal de
74
N
\
noten heel fijn in het hakmolentje van de
ER
\
ze
staafmixer, houd 3 el apart. Smelt in een
A
{
£
kleine pan de boter met de honing 3 min.
LE
A
en haal van het vuur.
=
2 Brengin een steelpan 250 ml water met
a
de suiker aan de kook. Laat op laag vuur
20 min. zachtjes doorkoken tot een
S
A
kleurloze siroop. Pers de halve citroen uit.
ij
Neem de pan met siroop van het vuur. meng
erlel citroensap door en laat afkoelen.
VA
3 Verwarm de oven voor op 165 °C. Leg
7
IE
ondertussen een vel ontdooid filodeeg op
het werkblad en bestrijk lichtjes met wat
ke
honingboter. Bestrooi met een dun laagje
=
gemalen pistache. Bedek met een tweede
EL
velfilodeeg en bestrijk ook ditmet
honingboter en bestrooi met pistache.
Na
Ai
Bedek met een derde vel en bestrijk ook
Cl
À)
met honingboter. Rol de 3 vellen vanaf de
korte zijde strak op tot een rol. Leg de rol in
+
de ovenschaal. Herhaal dit tot alle vellen op
N
ve
7
zijn, je hebt dan ö rollen die stevig tegen
elkaar in de ovenschaal passen.
=
4 Bestrijk de rollen met de rest van de
m
honingboter en snijd in de breedte in vieren.
NL
PSE £
zodat je 24 stukjes krijgt. Bak de stukjes
baklava ca. 30 min. in de oven tot ze
goudbruin en gaar zijn.
5 Neem uit de oven en besprenkel direct
met de afgekoelde siroop, laat minimaal
2 uur intrekken. Bestrooi de bovenkant van
Ë
Iava
de baklava met de achtergehouden,
gemalen pistachenoten.
e
erp
a
Ei
PE
PÈRE
Be
Je kunt de baklava een dag van tevoren
maken en met de helft van de siroop
« 8 vellen filodeeg (diepvries)
besprenkelen zodra de stukjes uit de oven
(NAGERECHT ) (24 STUKS ) (1 UUR) (+30 MIN. OVENTIJD
<2 UUR WACHTTIJD (VOORAF TE MAKEN)
« 190 g ongezouten pistachenoten
komen. Besprenkel met de rest van de
(bakje 95 g)
siroop op het moment van serveren, dan
« 200 groomboter
blijft het bovenste laagje filodeeg lekker
« 3 el vloeibare honing
knapperig.
©
« 200 g fijne kristalsuiker
Meer baklava
* Va citroen
BEVAT psst. 200 kcal 4 g eiwit -11g vet,
Klik hier voor de how-to-video
« staafmixer met hakmolen
waarvan 5 g verz. : 26 g koolhydraten,
van dit recept en meer lekkere
« bakkwast
waarvan 12 g suikers - 0.2 g zout
varianten van baklava.
« ovenschaal (20 x 28 cm)
“lg vezels - Prijs psst. € 0.55
allerhande