Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 87




Hier is pagina 87 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

DR DEN-COSTEN EN NOORD-AFRIKA

ze

=

RD

1 Laat het filodeeg in de verpakking

à

ontdooien. Verhit een koekenpan zonder

olie of boter en rooster de pistachenoten

3 min. Laat afkoelen op een bord. Maal de

74

N

\

noten heel fijn in het hakmolentje van de

ER

\

ze

staafmixer, houd 3 el apart. Smelt in een

A

{

£

kleine pan de boter met de honing 3 min.

LE

A

en haal van het vuur.

=

2 Brengin een steelpan 250 ml water met

a

de suiker aan de kook. Laat op laag vuur

20 min. zachtjes doorkoken tot een

S

A

kleurloze siroop. Pers de halve citroen uit.

ij

Neem de pan met siroop van het vuur. meng

erlel citroensap door en laat afkoelen.

VA

3 Verwarm de oven voor op 165 °C. Leg

7

IE

ondertussen een vel ontdooid filodeeg op

het werkblad en bestrijk lichtjes met wat

ke

honingboter. Bestrooi met een dun laagje

=

gemalen pistache. Bedek met een tweede

EL

velfilodeeg en bestrijk ook ditmet

honingboter en bestrooi met pistache.

Na

Ai

Bedek met een derde vel en bestrijk ook

Cl

À)

met honingboter. Rol de 3 vellen vanaf de

korte zijde strak op tot een rol. Leg de rol in

+

de ovenschaal. Herhaal dit tot alle vellen op

N

ve

7

zijn, je hebt dan ö rollen die stevig tegen

elkaar in de ovenschaal passen.

=

4 Bestrijk de rollen met de rest van de

m

honingboter en snijd in de breedte in vieren.

NL

PSE £

zodat je 24 stukjes krijgt. Bak de stukjes

baklava ca. 30 min. in de oven tot ze

goudbruin en gaar zijn.

5 Neem uit de oven en besprenkel direct

met de afgekoelde siroop, laat minimaal

2 uur intrekken. Bestrooi de bovenkant van

Ë

Iava

de baklava met de achtergehouden,

gemalen pistachenoten.

e

erp

a

Ei

PE

PÈRE

Be

Je kunt de baklava een dag van tevoren

maken en met de helft van de siroop

« 8 vellen filodeeg (diepvries)

besprenkelen zodra de stukjes uit de oven

(NAGERECHT ) (24 STUKS ) (1 UUR) (+30 MIN. OVENTIJD

<2 UUR WACHTTIJD (VOORAF TE MAKEN)

« 190 g ongezouten pistachenoten

komen. Besprenkel met de rest van de

(bakje 95 g)

siroop op het moment van serveren, dan

« 200 groomboter

blijft het bovenste laagje filodeeg lekker

« 3 el vloeibare honing

knapperig.

©

« 200 g fijne kristalsuiker

Meer baklava

* Va citroen

BEVAT psst. 200 kcal 4 g eiwit -11g vet,

Klik hier voor de how-to-video

« staafmixer met hakmolen

waarvan 5 g verz. : 26 g koolhydraten,

van dit recept en meer lekkere

« bakkwast

waarvan 12 g suikers - 0.2 g zout

varianten van baklava.

« ovenschaal (20 x 28 cm)

“lg vezels - Prijs psst. € 0.55

allerhande