Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 65

Hier is pagina 65 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Ei
OSTENENN
Fr
13
3
..
Er
IK HEB LEREN KOKEN
VIA EEN LIBANESE TV-SKON”
lsenige dochter werd Rita altijd
verwend door de kookkunsten
EN
î
|
\van haarmoeder. ‘Ik hoefdeniets
LD
dh
v Jl
te doen in de keuken. Bovendien is het in
Libanon heel gebruikelijk om veel buiten
Fr
de deurte eten, soms wel 3keer per dag.
Toen ik hier kwam wonen, werd ik liefdevol
opgevangen door mijn buren. Zij konden
|
a
nietalleen fantastisch koken, ze wilden het
me ook graag leren: hutspot, stoofvlees,
%
4
4
preischotel, zuurkool, rodekool en
|
boerenkool.”
ES
Maar Rita miste de smaken van haar jeugd,
soms zelfs zo erg dat ze ervan moest huilen.
E
ni
4
‘Ik wilde weer ontbijten metmanoushi
D
za’atar, datis brood meteenkruidenmixvan
Il
ij
df
8
ki
onder meer gedroogde wilde tijm, oregano,
|
=
sumak, sesam en zout. Al bellend met mijn
LA
moeder heb ik Libanees leren koken. Ik keek
|]
Ì
|
bijna elke dag naar een Libanese kookshow
op tv met chef Maroun Chedid, zo leerde ik
u
=
Fr Le
stap voor stap hoe ik traditionele gerechten
moestmaken. Fattoush, tabouleh, kibbeh,
AA
ee
vanalles. Jaren later, tijdens een bezoek aan
Libanon, verraste mijn man Michel memet
een ontmoeting met deze chef. Geweldig!’
Cn,
‘De Libanese keuken is heel gezond, veel
AN
gerechten zijn gebaseerd op groente. Er
SE
gaan hier elke week wel ro citroenen, hele
AN Po
bossen peterselie en munten heel wat tijm
AG
doorheen. Die smaken zijn de basis van
Ka”
in
4:
en!
veel recepten. Michel en onze kinderen
PN ent be
vinden het allemaal heerlijk, maar zijn ook
ge ©
dol op hutspot.” Michel: ‘Ik ben blij dat ik
à
nietalleen de Libanese gerechten heb leren
kennen, maar ook de eetcultuur. Als we daar
met familie eten, staat de tafel vol lekkere
hapjes, de mezze. Het is de bedoeling dat je
;
proeft van deze hapjes, ze hoeven niet op.
Want als je je bord leegeet, betekent het dat
Ps
je niet genoeg hebt gehad en krijg je meer.”
Ook zin in mezzé gekregen?
Hier vind je heerlijke recepten
3
Fotografie Astrid Zuidema. interview Yvonne Brok
voor Libanese hapjes.
—
aller
4
PE