Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 65




Hier is pagina 65 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Ei

OSTENENN

Fr

13

3

..

Er

IK HEB LEREN KOKEN

VIA EEN LIBANESE TV-SKON”

lsenige dochter werd Rita altijd

verwend door de kookkunsten

EN

î

|

\van haarmoeder. ‘Ik hoefdeniets

LD

dh

v Jl

te doen in de keuken. Bovendien is het in

Libanon heel gebruikelijk om veel buiten

Fr

de deurte eten, soms wel 3keer per dag.

Toen ik hier kwam wonen, werd ik liefdevol

opgevangen door mijn buren. Zij konden

|

a

nietalleen fantastisch koken, ze wilden het

me ook graag leren: hutspot, stoofvlees,

%

4

4

preischotel, zuurkool, rodekool en

|

boerenkool.”

ES

Maar Rita miste de smaken van haar jeugd,

soms zelfs zo erg dat ze ervan moest huilen.

E

ni

4

‘Ik wilde weer ontbijten metmanoushi

D

za’atar, datis brood meteenkruidenmixvan

Il

ij

df

8

ki

onder meer gedroogde wilde tijm, oregano,

|

=

sumak, sesam en zout. Al bellend met mijn

LA

moeder heb ik Libanees leren koken. Ik keek

|]

Ì

|

bijna elke dag naar een Libanese kookshow

op tv met chef Maroun Chedid, zo leerde ik

u

=

Fr Le

stap voor stap hoe ik traditionele gerechten

moestmaken. Fattoush, tabouleh, kibbeh,

AA

ee

vanalles. Jaren later, tijdens een bezoek aan

Libanon, verraste mijn man Michel memet

een ontmoeting met deze chef. Geweldig!’

Cn,

‘De Libanese keuken is heel gezond, veel

AN

gerechten zijn gebaseerd op groente. Er

SE

gaan hier elke week wel ro citroenen, hele

AN Po

bossen peterselie en munten heel wat tijm

AG

doorheen. Die smaken zijn de basis van

Ka”

in

4:

en!

veel recepten. Michel en onze kinderen

PN ent be

vinden het allemaal heerlijk, maar zijn ook

ge ©

dol op hutspot.” Michel: ‘Ik ben blij dat ik

à

nietalleen de Libanese gerechten heb leren

kennen, maar ook de eetcultuur. Als we daar

met familie eten, staat de tafel vol lekkere

hapjes, de mezze. Het is de bedoeling dat je

;

proeft van deze hapjes, ze hoeven niet op.

Want als je je bord leegeet, betekent het dat

Ps

je niet genoeg hebt gehad en krijg je meer.”

Ook zin in mezzé gekregen?

Hier vind je heerlijke recepten

3

Fotografie Astrid Zuidema. interview Yvonne Brok

voor Libanese hapjes.



aller

4

PE