Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 99

Hier is pagina 99 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
MIDDEN- EN ZUID-AMERIKA
CHILEENSE EMPANADA'S
4 Breng ondertussen een pan water aan
GEGRILDE MAIS
DE PINO
de kook. Voeg als het water kookt 4 eieren
toe en kook in 9 min. hard. Laat schrikken
(BIJGERECHT) (4 STUKS) (zo MIN.)
PJE
STUI
Tui
TTIJD)
(ve
TA
onder koud stromend water, pel en snijd
MIN. ©
JD) (VOORAF TE MAKI
Le
elk ei in 4 parten.
5 Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel
« 4 verse maiskolven
+ Zuien
het deegin 16 porties. Rol op tot bolletjes.
+ 150 g feta (pakje 200 g)
+ lel zonnebloemolie
Rol elk bolletje op een licht met bloem
+ 2limoenen
« 100 ml mayonaise
« 300 g rundergehakt
bestoven werkblad uit tot een lapje van
« 2tlchilimelange (potje 58 g, Euroma)
ca. 15 cm doorsnede. Zorg dat ze licht
« 2tl chilipoeder (strooier 35 g. Verstegen)
« Ve tl gemalen komijn
bestoven zijn met bloem, zodat ze niet aan
« Vo tl grof zeezout
« Vo rundvleesbouillonblokje
elkaar plakken en stapel ze op. Doe wat
- grilpan
+ 250 g patent tarwebloem + extra
water ineen kommetje om de randen
* 3el rozijnen
mee in te smeren.
1 Kook de mais 10 min. Giet af. Verhit de
« 100 g boter
6 Maak voor 1de empanada's. Verdeel
grillpan zonder olie of boter en gril de
« 50 ml halfvolle melk + lel extra
in het midden van een lapje deeg
maiskolven in 6-8 min. goudbruin. Keer
« tl zout
12 el gehaktvulling. Leg er een eipartje en
regelmatig.
* éeieren
2 olijven op. Maak de helft van de rand van
2 Verkruimel ondertussen de feta, verdeel
« 32 zwarte olijven zonder pit (potje 240 9)
het deeg om de vulling heen vochtig door je
over een bord en halveer de limoenen.
« vershoudfolie
vinger in het kommetje water te dopen en
3 Wrijf elke kolf in met een limoenhelft.
« deegroller
het water over de rand te smeren. Vouw het
Besmeer ze rondom met de mayonaise en
« bakpapier
droge deel van het deeg over de vulling en
rol door de verkruimelde feta. Bestrooi met
+ 2bakplaten*
druk de randen goed aan. Vouw de randen
het chilipoeder en zout en serveer met de
van de halve maantjes nog een keer. Begin
limoenhelften apart erbij.
1 Snipper de uien. Verhit de olie in een
door de 2 korte kanten deeg dubbelte
TIP Je kunt de maiskolven ook heel goed
hapjespan en bak de ui 10 min. op matig tot
vouwen en vouw vervolgens de brede kant
op de barbecue grillen.
middelhoog vuur. Laat niet kleuren en roer
van het deeg nogmaals dubbel. Druk goed
regelmatig.
aan (eventueel met een vork). Leg de
BEVAT psst. 400 kcal 11 g eiwit 28 g vet,
2 Voeg het gehakt, de chili en komijn toe
empanada op een met bakpapier beklede
waarvan 9 g verz. 23 g koolhydraten,
en bak 10 min. op middelhoog vuur. Los
bakplaat en maak zo nog 15 empanada's.
waarvan 15 g suikers - 1.4 g zout
ondertussen het halve bouillonblokje op in
7 Splits het laatste ei en roer de dooier los
-5gvezels- Prijs pst. €1,85
150 ml kokend water. Voeg l el bloem toe
met lel melk (het eiwit wordt niet gebruikt).
aan het gehakt en roer door. Voeg de
Bestrijk de empanada's ermee en bak
bouillon toe en stoof 10 min. op middelhoog
ca. 30 min. in het midden van de oven
vuur. De vulling moet smeuïg zijn, maar niet
goudbruin en gaar. Wissel de bakplaten
te nat. Neem de pan van het vuur. roer de
halverwege de baktijd van plek in de oven.
rozijnen erdoor en laat het in 20 min.
8 Neem de empanadas uit de oven en
afkoelen tot kamertemperatuur. Zet
serveer warm, lauw of op kamer-
minimaal l uur afgedekt in de koelkast. Het is
temperatuur.
belangrijk dat je de vulling koud gebruikt,
“Heb je geen 2 bakplaten? Leg dan een
anders wordt het deeg warm en kun je het
stuk bakpapier op een rooster.
niet verwerken tot een empanada.
3 Maak ondertussen het deeg. Doe de
Je kunt de empanada's 1 dag van tevoren
boter, 50 ml water. 50 ml melk en het zout in
maken. Laat de empanada'’s helemaal
LER,
een pan, laat de boter smelten en het zout
afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.
Be
oplossen. Neem de pan van het vuur en laat
Verwarm ca. 30 min. op 150 °C. Besprenkel
eenbeetje afkoelen. Zeef 250 g bloem
voor het bakken eventueel met een beetje
boven een ruime kom. Splits lei en roer de
water.
eidooier door de bloem (het eiwit wordt
Deze zoete. knapperige maiskolven
niet gebruikt). Voeg het melk-botermengsel
BEVAT psst. 200 kcal - 8 g eiwit 12 g vet,
zijn perfect voor op de barbecue.
toe en kneed in ca. 3 min. tot een zacht en
waarvan 6 g verz. 15 g koolhydraten,
AH Maiskolven 2 stuks
samenhangend deeg. Wikkel in vershoud-
waarvan 3 g suikers - 0.5 g zout
Kijk voor de actuele prijs in
de winkel.
folie en leg minstens l uur in de koelkast.
“lg vezels - Prijs p.st. € 0.35
allerhande