Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 99




Hier is pagina 99 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

MIDDEN- EN ZUID-AMERIKA

CHILEENSE EMPANADA'S

4 Breng ondertussen een pan water aan

GEGRILDE MAIS

DE PINO

de kook. Voeg als het water kookt 4 eieren

toe en kook in 9 min. hard. Laat schrikken

(BIJGERECHT) (4 STUKS) (zo MIN.)

PJE

STUI

Tui

TTIJD)

(ve

TA

onder koud stromend water, pel en snijd

MIN. ©

JD) (VOORAF TE MAKI

Le

elk ei in 4 parten.

5 Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel

« 4 verse maiskolven

+ Zuien

het deegin 16 porties. Rol op tot bolletjes.

+ 150 g feta (pakje 200 g)

+ lel zonnebloemolie

Rol elk bolletje op een licht met bloem

+ 2limoenen

« 100 ml mayonaise

« 300 g rundergehakt

bestoven werkblad uit tot een lapje van

« 2tlchilimelange (potje 58 g, Euroma)

ca. 15 cm doorsnede. Zorg dat ze licht

« 2tl chilipoeder (strooier 35 g. Verstegen)

« Ve tl gemalen komijn

bestoven zijn met bloem, zodat ze niet aan

« Vo tl grof zeezout

« Vo rundvleesbouillonblokje

elkaar plakken en stapel ze op. Doe wat

- grilpan

+ 250 g patent tarwebloem + extra

water ineen kommetje om de randen

* 3el rozijnen

mee in te smeren.

1 Kook de mais 10 min. Giet af. Verhit de

« 100 g boter

6 Maak voor 1de empanada's. Verdeel

grillpan zonder olie of boter en gril de

« 50 ml halfvolle melk + lel extra

in het midden van een lapje deeg

maiskolven in 6-8 min. goudbruin. Keer

« tl zout

12 el gehaktvulling. Leg er een eipartje en

regelmatig.

* éeieren

2 olijven op. Maak de helft van de rand van

2 Verkruimel ondertussen de feta, verdeel

« 32 zwarte olijven zonder pit (potje 240 9)

het deeg om de vulling heen vochtig door je

over een bord en halveer de limoenen.

« vershoudfolie

vinger in het kommetje water te dopen en

3 Wrijf elke kolf in met een limoenhelft.

« deegroller

het water over de rand te smeren. Vouw het

Besmeer ze rondom met de mayonaise en

« bakpapier

droge deel van het deeg over de vulling en

rol door de verkruimelde feta. Bestrooi met

+ 2bakplaten*

druk de randen goed aan. Vouw de randen

het chilipoeder en zout en serveer met de

van de halve maantjes nog een keer. Begin

limoenhelften apart erbij.

1 Snipper de uien. Verhit de olie in een

door de 2 korte kanten deeg dubbelte

TIP Je kunt de maiskolven ook heel goed

hapjespan en bak de ui 10 min. op matig tot

vouwen en vouw vervolgens de brede kant

op de barbecue grillen.

middelhoog vuur. Laat niet kleuren en roer

van het deeg nogmaals dubbel. Druk goed

regelmatig.

aan (eventueel met een vork). Leg de

BEVAT psst. 400 kcal 11 g eiwit 28 g vet,

2 Voeg het gehakt, de chili en komijn toe

empanada op een met bakpapier beklede

waarvan 9 g verz. 23 g koolhydraten,

en bak 10 min. op middelhoog vuur. Los

bakplaat en maak zo nog 15 empanada's.

waarvan 15 g suikers - 1.4 g zout

ondertussen het halve bouillonblokje op in

7 Splits het laatste ei en roer de dooier los

-5gvezels- Prijs pst. €1,85

150 ml kokend water. Voeg l el bloem toe

met lel melk (het eiwit wordt niet gebruikt).

aan het gehakt en roer door. Voeg de

Bestrijk de empanada's ermee en bak

bouillon toe en stoof 10 min. op middelhoog

ca. 30 min. in het midden van de oven

vuur. De vulling moet smeuïg zijn, maar niet

goudbruin en gaar. Wissel de bakplaten

te nat. Neem de pan van het vuur. roer de

halverwege de baktijd van plek in de oven.

rozijnen erdoor en laat het in 20 min.

8 Neem de empanadas uit de oven en

afkoelen tot kamertemperatuur. Zet

serveer warm, lauw of op kamer-

minimaal l uur afgedekt in de koelkast. Het is

temperatuur.

belangrijk dat je de vulling koud gebruikt,

“Heb je geen 2 bakplaten? Leg dan een

anders wordt het deeg warm en kun je het

stuk bakpapier op een rooster.

niet verwerken tot een empanada.

3 Maak ondertussen het deeg. Doe de

Je kunt de empanada's 1 dag van tevoren

boter, 50 ml water. 50 ml melk en het zout in

maken. Laat de empanada'’s helemaal

LER,

een pan, laat de boter smelten en het zout

afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.

Be

oplossen. Neem de pan van het vuur en laat

Verwarm ca. 30 min. op 150 °C. Besprenkel

eenbeetje afkoelen. Zeef 250 g bloem

voor het bakken eventueel met een beetje

boven een ruime kom. Splits lei en roer de

water.

eidooier door de bloem (het eiwit wordt

Deze zoete. knapperige maiskolven

niet gebruikt). Voeg het melk-botermengsel

BEVAT psst. 200 kcal - 8 g eiwit 12 g vet,

zijn perfect voor op de barbecue.

toe en kneed in ca. 3 min. tot een zacht en

waarvan 6 g verz. 15 g koolhydraten,

AH Maiskolven 2 stuks

samenhangend deeg. Wikkel in vershoud-

waarvan 3 g suikers - 0.5 g zout

Kijk voor de actuele prijs in

de winkel.

folie en leg minstens l uur in de koelkast.

“lg vezels - Prijs p.st. € 0.35

allerhande