Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 76




Hier is pagina 76 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

MIDDEN-OOSTEN EN NOORD-AFRIKA

GESTOOMDE COUSCOUS MET GROENTEN

IN LICHTE SAFFRAANBOUILLON

« milde olijfolie

1 Verhit een scheutje olie in het onderste

6 Schep de warme couscous in een

u

* 2uien, fijngesneden

deel van de couscouspan (of in een grote

grote schaal of verdeel over diepe borden.

« 2 teentjes knoflook,

soeppan). Voeg de ui, knoflook, tomaten-

Schenk er wat hete bouillon over en meng

fijngesneden

stukjes en het bosje groene kruiden, de

luchtig. Verdeel de groenten en het bosje

kruiden mooi over de warme couscous.

« 2rijpe tomaten,

specerijen en naar smaak flink wat zout

in stukjes

en peper toe. Bak alles kort mee, voeg

Lekker met een kommetje van de rest van de

« Va bosje platte

ca. liter warm water toe en breng aan de

bouillon en Soug rozen- of gekonfijte

S

peterselie en/of

kook.

citroenharissa op tafel om zelf naar smaak

koriander, tot een

2 Laat ca. 15 minuten zachtjes koken,

toe te voegen. Traditioneel geserveerd met

bosje gebonden

voeg de groenten toe en kook nog

een glas boerenkarnemelk.

« leetl. gember-

ca. 20 minuten totdat de groenten lekker

poeder

zacht zijn geworden en smaak hebben

BEVAT p.p. 530 kcal 19 g eiwit 9 g vet.

« leetl. gemalen

afgegeven aan de bouillon.

waarvan 2 g verz. 87 g koolhydraten.

kurkuma

3 Doe de couscous in een grote schaal

waarvan 15 g suikers - 0.8 gzout

« \ plukje saffraan

of kom. besprenkel met 2 el olie en bestrooi

“13 g vezels : Prijs pp. € 1.60

\

« peper en zout

met een flinke theelepel zout. Wrijf en

« bijv. grote spitskool,

masseer de couscous zodat elke korrel

Ÿ

in 4-6 parten

lichtjes glimt van de olie. Schenk er

FM

gesneden, 4 wortels,

ca. 200 ml lauwwarm water op en laat de

in de lengte

couscous 10 minuten staan totdat het water

N

=

IN

gehalveerd en

volledig opgenomen is.

1 venkel in partjes.

#

4 Roer de couscous los met een garde.

+ V2kg couscous

Schep de couscous in het bovenste deel van

(gerst- of gewone

de couscouspan, in een stoompan, in een

couscous)

met een kaasdoek beklede zeef of

stoommand of in de schaal van de

* COUSCOUSPAN,

stoompan, in een

stoomoven. Stoom de couscous circa

met een kaasdoek

10 minuten, bij voorkeur boven de kokende

beklede zeef of

bouillon en anders boven een pan met een

A

8

stoommand of in de

flinke laag goed kokend water.

schaal van de

5 Doe de eenmaal gestoomde couscous

|

stoomoven

terug in de grote schaal of kom. besprenkel

met wat koud water en roer los met een

4

garde. Stoom dan nogmaals op dezelfde

=

ND = »

manier voor een 2e keer en als je nog

zachtere couscous lekker vindt kun je dit

D

Ne

nz

zelfs voor een 3e keer doen. Breng eventueel

verder op smaak met een extra scheutje

2e,

olijfolie of een klontje boter.

| |

1

Foodfotografie Ernie Enkelaar. foodstyling en styling Nadia Zerouali

N