Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 76

Hier is pagina 76 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
MIDDEN-OOSTEN EN NOORD-AFRIKA
GESTOOMDE COUSCOUS MET GROENTEN
IN LICHTE SAFFRAANBOUILLON
« milde olijfolie
1 Verhit een scheutje olie in het onderste
6 Schep de warme couscous in een
u
* 2uien, fijngesneden
deel van de couscouspan (of in een grote
grote schaal of verdeel over diepe borden.
« 2 teentjes knoflook,
soeppan). Voeg de ui, knoflook, tomaten-
Schenk er wat hete bouillon over en meng
fijngesneden
stukjes en het bosje groene kruiden, de
luchtig. Verdeel de groenten en het bosje
kruiden mooi over de warme couscous.
« 2rijpe tomaten,
specerijen en naar smaak flink wat zout
in stukjes
en peper toe. Bak alles kort mee, voeg
Lekker met een kommetje van de rest van de
« Va bosje platte
ca. liter warm water toe en breng aan de
bouillon en Soug rozen- of gekonfijte
S
peterselie en/of
kook.
citroenharissa op tafel om zelf naar smaak
koriander, tot een
2 Laat ca. 15 minuten zachtjes koken,
toe te voegen. Traditioneel geserveerd met
bosje gebonden
voeg de groenten toe en kook nog
een glas boerenkarnemelk.
« leetl. gember-
ca. 20 minuten totdat de groenten lekker
poeder
zacht zijn geworden en smaak hebben
BEVAT p.p. 530 kcal 19 g eiwit 9 g vet.
« leetl. gemalen
afgegeven aan de bouillon.
waarvan 2 g verz. 87 g koolhydraten.
kurkuma
3 Doe de couscous in een grote schaal
waarvan 15 g suikers - 0.8 gzout
« \ plukje saffraan
of kom. besprenkel met 2 el olie en bestrooi
“13 g vezels : Prijs pp. € 1.60
\
« peper en zout
met een flinke theelepel zout. Wrijf en
« bijv. grote spitskool,
masseer de couscous zodat elke korrel
Ÿ
in 4-6 parten
lichtjes glimt van de olie. Schenk er
FM
gesneden, 4 wortels,
ca. 200 ml lauwwarm water op en laat de
in de lengte
couscous 10 minuten staan totdat het water
N
=
IN
gehalveerd en
volledig opgenomen is.
1 venkel in partjes.
#
4 Roer de couscous los met een garde.
+ V2kg couscous
Schep de couscous in het bovenste deel van
(gerst- of gewone
de couscouspan, in een stoompan, in een
couscous)
met een kaasdoek beklede zeef of
stoommand of in de schaal van de
* COUSCOUSPAN,
stoompan, in een
stoomoven. Stoom de couscous circa
met een kaasdoek
10 minuten, bij voorkeur boven de kokende
beklede zeef of
bouillon en anders boven een pan met een
A
8
stoommand of in de
flinke laag goed kokend water.
schaal van de
5 Doe de eenmaal gestoomde couscous
|
stoomoven
terug in de grote schaal of kom. besprenkel
met wat koud water en roer los met een
4
garde. Stoom dan nogmaals op dezelfde
=
ND = »
manier voor een 2e keer en als je nog
zachtere couscous lekker vindt kun je dit
D
Ne
nz
zelfs voor een 3e keer doen. Breng eventueel
verder op smaak met een extra scheutje
2e,
olijfolie of een klontje boter.
| |
1
Foodfotografie Ernie Enkelaar. foodstyling en styling Nadia Zerouali
N