Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 3




Hier is pagina 3 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

>".

Sg

'

6

VOORWOORD

74

6

%

N

%

{

\

Tajine van kip met gekonfijte citroen

N

K

Het recept vind je hier.

|

0

f,

5

hoofdstuk laten we je zien welke smaken en

sf

ingrediënten veel terugkomen in recepten

AE

uit die gebieden. Leuk daarbij is dat we ruim

fl

125 mooie producten — zoals laos, dukkah en

e

ls

gekonfijte citroen — aan ons assortiment bij

&

Albert Heijn hebben toegevoegd.

En zeker de moeite waard om te lezen zijn

0

EN

4

de ‘kooklessen’. Zo helpen we je bijvoor-

beeld om je eigen currypasta te maken. Maar

AA

ess

À

heb je een keer minder tijd, dan biedt het

1;

assortiment ook uitkomst in de vorm van

À

er

BI:

FF

Ne

Ni

a

gl

verspakketten en kant-en-klaaropties.

a

0

Dat koken meer is dan recepten, blijkt uit de

\

8

interviews die we deden met 6 Allerhande-

EL

4

A

lezers met roots in Chili, Colombia,

ju

4)

Hongkong, India, Libanon en Marokko.

\

;

At

.

Wat zijn de smaken waar zij (deels) mee zijn

=

CE

=

opgegroeid? In hun verhalen lees je hoe de

rol die eten speelt in families of culturen

onderling sterk verschilt. Zo vertelt Hil-May

dat haar ouders, geëmigreerd uit Hongkong,

Een wereld aan

hun liefde tonen door middel van eten. En

laat Rita, opgegroeid in Libanon, zien dat

smaken

bitterballen bij haar ook gewoon op de

mezzetafel staan.

Bij elk gerecht vind je context en achter-

eze maand nemen we je met

gronden over ingrediënten, smaken en

Allerhande mee in een wereld aan

gebruiken. Ik wist bijvoorbeeld niet dat

D

smaken. Ook in Nederland kunnen

shakshuka en nasi goreng eigenlijk worden

we eindeloos genieten van veel ingrediën-

gegeten als ontbijt. We spraken 3 experts

ten en gerechten van over de hele wereld.

van keukens die groots zijn in de wereld en

in ons land: de Indonesische, Marokkaanse

Dat levert een rijkere eetcultuur op dan

ooit, waarin zowel authentieke recepten

en Surinaamse. De koks delen niet alleen

thuishoren als gerechten waarin verschil-

een favoriet recept, maar ook hun ultieme

lende keukens en smaken gecombineerd

keukengeheimen en ze vertellen over de

worden. Ik maak bij ons thuis bijvoorbeeld

herkomst van gerechten.

N

een variant op de authentieke nasi goreng,

Voor sommige lezers zullen bepaalde

en voeg er dan allerlei groenten aan toe.

gerechten in deze Allerhande altijd al op

In het oorspronkelijke Indonesische

tafel staan, voor anderen zijn er misschien

gerecht hoort dit helemaal niet, maar van

nog nieuwe smaken te ontdekken. Hoe dan

EN

beide bereidingen kan ik genieten. Wij

ook, we hopen dat je lekker gaat koken en

hebben voor deze Allerhande een brede

L

mix van gerechten geselecteerd en hebben

+

daarbij zoveel mogelijk de authentieke

receptuur aangehouden.

Voor dit thema hebben we ons gericht op

Joyce Bierman werkt al 18 jaar voor

de verschillende keukens uit Azië, Midden-

Albert Heijn en is verantwoordelijk

en Zuid-Amerika en het Midden-Oosten en

voor Allerhande. Ze woont samen met haar

man en 3 kinderen. Haar favoriete plek is

Noord-Afrika. Inspiratie op de gerechten

uit deze werelddelen vind je deze weken

de keuken, waar wordt gekookt,

Fotografie Brenda van Leeuwen. coverfotografie Sigurd Kranendonk. foodstyling Victor de Launay. styling Cyn Ferdinandus

gegeten en bijgepraat.

overal bij Albert Heijn terug. In elk

allerhande