Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 3

Hier is pagina 3 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
>".
Sg
'
6
VOORWOORD
74
6
%
N
%
{
\
Tajine van kip met gekonfijte citroen
N
K
Het recept vind je hier.
|
0
f,
5
hoofdstuk laten we je zien welke smaken en
sf
ingrediënten veel terugkomen in recepten
AE
uit die gebieden. Leuk daarbij is dat we ruim
fl
125 mooie producten — zoals laos, dukkah en
e
ls
gekonfijte citroen — aan ons assortiment bij
&
Albert Heijn hebben toegevoegd.
En zeker de moeite waard om te lezen zijn
0
EN
4
de ‘kooklessen’. Zo helpen we je bijvoor-
beeld om je eigen currypasta te maken. Maar
AA
ess
À
heb je een keer minder tijd, dan biedt het
1;
assortiment ook uitkomst in de vorm van
À
er
BI:
FF
Ne
Ni
a
gl
verspakketten en kant-en-klaaropties.
a
0
Dat koken meer is dan recepten, blijkt uit de
\
8
interviews die we deden met 6 Allerhande-
EL
4
A
lezers met roots in Chili, Colombia,
ju
4)
Hongkong, India, Libanon en Marokko.
\
;
At
.
Wat zijn de smaken waar zij (deels) mee zijn
=
CE
=
opgegroeid? In hun verhalen lees je hoe de
rol die eten speelt in families of culturen
onderling sterk verschilt. Zo vertelt Hil-May
dat haar ouders, geëmigreerd uit Hongkong,
Een wereld aan
hun liefde tonen door middel van eten. En
laat Rita, opgegroeid in Libanon, zien dat
smaken
bitterballen bij haar ook gewoon op de
mezzetafel staan.
Bij elk gerecht vind je context en achter-
eze maand nemen we je met
gronden over ingrediënten, smaken en
Allerhande mee in een wereld aan
gebruiken. Ik wist bijvoorbeeld niet dat
D
smaken. Ook in Nederland kunnen
shakshuka en nasi goreng eigenlijk worden
we eindeloos genieten van veel ingrediën-
gegeten als ontbijt. We spraken 3 experts
ten en gerechten van over de hele wereld.
van keukens die groots zijn in de wereld en
in ons land: de Indonesische, Marokkaanse
Dat levert een rijkere eetcultuur op dan
ooit, waarin zowel authentieke recepten
en Surinaamse. De koks delen niet alleen
thuishoren als gerechten waarin verschil-
een favoriet recept, maar ook hun ultieme
lende keukens en smaken gecombineerd
keukengeheimen en ze vertellen over de
worden. Ik maak bij ons thuis bijvoorbeeld
herkomst van gerechten.
N
een variant op de authentieke nasi goreng,
Voor sommige lezers zullen bepaalde
en voeg er dan allerlei groenten aan toe.
gerechten in deze Allerhande altijd al op
In het oorspronkelijke Indonesische
tafel staan, voor anderen zijn er misschien
gerecht hoort dit helemaal niet, maar van
nog nieuwe smaken te ontdekken. Hoe dan
EN
beide bereidingen kan ik genieten. Wij
ook, we hopen dat je lekker gaat koken en
hebben voor deze Allerhande een brede
L
mix van gerechten geselecteerd en hebben
+
daarbij zoveel mogelijk de authentieke
receptuur aangehouden.
Voor dit thema hebben we ons gericht op
Joyce Bierman werkt al 18 jaar voor
de verschillende keukens uit Azië, Midden-
Albert Heijn en is verantwoordelijk
en Zuid-Amerika en het Midden-Oosten en
voor Allerhande. Ze woont samen met haar
man en 3 kinderen. Haar favoriete plek is
Noord-Afrika. Inspiratie op de gerechten
uit deze werelddelen vind je deze weken
de keuken, waar wordt gekookt,
Fotografie Brenda van Leeuwen. coverfotografie Sigurd Kranendonk. foodstyling Victor de Launay. styling Cyn Ferdinandus
gegeten en bijgepraat.
overal bij Albert Heijn terug. In elk
allerhande