Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 42

Hier is pagina 42 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
OPEN DUMPLINGS
MET GARNALEN IN
SIU MAI-STIJL
rol deeg, tot je 24 deegrondjes hebt.
Bewaar de deegrondjes die je hebt
« 250 g tarwebloem
gemaakt onder de vochtige theedoek.
« Vz tl zout
4 Leg een stukje bakpapier op de bodem
« 15 g gember (ongeschild)
van het stoommandje (of vergiet). Pak
« 2tenen knoflook
1 dumplingvel en schep in het midden
+ 2salade-uitjes
1/2 tl van het garnalenmengsel. Vouw
« 450 g biologische garnalen (zak 225 g.
het dumplingvel om de vulling met plooitjes
diepvries, ontdooid)
aan de bovenkant van het buideltje. Knijp
« el maizena + extra voor het bestuiven
het halverwege iets aan, zodat de vulling er
Rol d
balletjes flinter-
+ 8elsojasaus
net bovenuit komt. Leg de dumpling in het
tot dumpling-
« lel droge sherry (sherry fino)
stoommandje. Herhaal dit met alle
10cm
« Vel oestersaus
dumplingvellen totdat de vulling op is.
* 2tl sesamolie
Bestrooi met wat groen van de salade-ui.
TRE
« Va tl suiker
5 Zet het stoommandje op een pan of wok
« keukenmachine of staafmixer met
met een laagje bijna kokend water. Zorg
hakmolentje
dat het mandje het water niet raakt. Stoom
« schone theedoek (gewassen zonder
de dumplings in delen (afhankelijk van de
wasverzachter)
grootte van het stoommandje) in 7-9 min.
* bakpapier
gaar. De vulling moet vanbinnen warm zijn
Le
il
« bamboe stoommandje (® 20. cm)
enhet deeg moet niet meer plakken. Stoom
ll
go),
à
of vergiet
de dumplings niet te lang. dan vallen ze uit
elkaar. Haal het mandje van de pan en zet
k 1 dumpli
vel
1 Meng de bloem met het zout en
de dumplings voorzichtig op een bord.
che!
175 ml net gekookt water. Kneed voorzichtig
6 Meng ondertussen de rest van de
dde:
va
in 10 min. tot een soepel deeg. Dek af met
sojasaus met de rest van de sesamolie tot
le:
vershoudfolie en laat 30 min. rusten.
engel N
een dip. Serveer de dumplings meteen. met
2 Schil en rasp ondertussen de gember
de dip apart erbij.
fijn. Rasp de knoflook fijn. Snijd de salade-ui
TIP Zorg dat de pan onder het stoom-
zo fijn mogelijk. Houd wat fijngesneden
mandje ongeveer dezelfde afmeting heeft
groen achter voor de garnering. Snijd de
als het stoommandje zelf. Zo zorg je dat de
N
garnalen heel fijn. Meng de garnalen met
warmte overal gelijkmatig terechtkomt.
lel maizena, de gember. knoflook,
TIP Gebruik een kookring van ® 10 cm
salade-ui, 2 el sojasaus, de sherry. oester
voor perfect ronde dumplingvellen.
saus, tl sesamolie en de suiker. (Dit kan ook
Vouw het
)
in een hakmolentje van de staafmixer of in
Je kunt de dumplingvellen en vulling dag
dumplingvel om
de keukenmachine. Pulseer dan een aantal
van tevoren maken. Bewaar de vulling
de vulling met
keer de garnalen met l el maizena, gember.
afgedekt in de koelkast. Bewaar de vellen
knoflook en salade-ui tot een grof mengsel
bestoven met maizena en met stukjes
kleine plooitjes aan
de bovenkant van
enroer de smaakmakers erdoor.)
bakpapier ertussen. dan plakken ze niet
het buideltje.
3 Leg een vochtige theedoek klaar. Verdeel
aan elkaar. Dek goed af met een schone.
het deeg in 2 stukken en maak er 2 rollen
vochtige theedoek, zodat ze niet uitdrogen.
van. Bewaar lrol in folie in de koelkast en
snijd de andere rol in 12 gelijke stukjes. Rol
Invriezen? Maak de dumplings t/m
de stukjes deeg tot balletjes. Bestuif het
stap 4 en bewaar luchtdicht verpakt
BEVAT psst. 55 kcal: 3 g eiwit -1g vet.
werkblad en de balletjes deeg royaal met
ca. 3 maanden in de diepvries. Stoom
waarvan O g verz. 9 g koolhydraten,
maizena en rol ze flinterdun uit, tot rondjes
de bevroren dumplings dan in 15-20 min.
waarvan Ì g suikers - 0.8 g zout
van ca. ® 10 em. Herhaal dit met de andere
zoals beschreven instap 5.
“lg vezels - Prijs psst. € 0.70