Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 42




Hier is pagina 42 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

OPEN DUMPLINGS

MET GARNALEN IN

SIU MAI-STIJL

rol deeg, tot je 24 deegrondjes hebt.

Bewaar de deegrondjes die je hebt

« 250 g tarwebloem

gemaakt onder de vochtige theedoek.

« Vz tl zout

4 Leg een stukje bakpapier op de bodem

« 15 g gember (ongeschild)

van het stoommandje (of vergiet). Pak

« 2tenen knoflook

1 dumplingvel en schep in het midden

+ 2salade-uitjes

1/2 tl van het garnalenmengsel. Vouw

« 450 g biologische garnalen (zak 225 g.

het dumplingvel om de vulling met plooitjes

diepvries, ontdooid)

aan de bovenkant van het buideltje. Knijp

« el maizena + extra voor het bestuiven

het halverwege iets aan, zodat de vulling er

Rol d

balletjes flinter-

+ 8elsojasaus

net bovenuit komt. Leg de dumpling in het

tot dumpling-

« lel droge sherry (sherry fino)

stoommandje. Herhaal dit met alle

10cm

« Vel oestersaus

dumplingvellen totdat de vulling op is.

* 2tl sesamolie

Bestrooi met wat groen van de salade-ui.

TRE

« Va tl suiker

5 Zet het stoommandje op een pan of wok

« keukenmachine of staafmixer met

met een laagje bijna kokend water. Zorg

hakmolentje

dat het mandje het water niet raakt. Stoom

« schone theedoek (gewassen zonder

de dumplings in delen (afhankelijk van de

wasverzachter)

grootte van het stoommandje) in 7-9 min.

* bakpapier

gaar. De vulling moet vanbinnen warm zijn

Le

il

« bamboe stoommandje (® 20. cm)

enhet deeg moet niet meer plakken. Stoom

ll

go),

à

of vergiet

de dumplings niet te lang. dan vallen ze uit

elkaar. Haal het mandje van de pan en zet

k 1 dumpli

vel

1 Meng de bloem met het zout en

de dumplings voorzichtig op een bord.

che!

175 ml net gekookt water. Kneed voorzichtig

6 Meng ondertussen de rest van de

dde:

va

in 10 min. tot een soepel deeg. Dek af met

sojasaus met de rest van de sesamolie tot

le:

vershoudfolie en laat 30 min. rusten.

engel N

een dip. Serveer de dumplings meteen. met

2 Schil en rasp ondertussen de gember

de dip apart erbij.

fijn. Rasp de knoflook fijn. Snijd de salade-ui

TIP Zorg dat de pan onder het stoom-

zo fijn mogelijk. Houd wat fijngesneden

mandje ongeveer dezelfde afmeting heeft

groen achter voor de garnering. Snijd de

als het stoommandje zelf. Zo zorg je dat de

N

garnalen heel fijn. Meng de garnalen met

warmte overal gelijkmatig terechtkomt.

lel maizena, de gember. knoflook,

TIP Gebruik een kookring van ® 10 cm

salade-ui, 2 el sojasaus, de sherry. oester

voor perfect ronde dumplingvellen.

saus, tl sesamolie en de suiker. (Dit kan ook

Vouw het

)

in een hakmolentje van de staafmixer of in

Je kunt de dumplingvellen en vulling dag

dumplingvel om

de keukenmachine. Pulseer dan een aantal

van tevoren maken. Bewaar de vulling

de vulling met

keer de garnalen met l el maizena, gember.

afgedekt in de koelkast. Bewaar de vellen

knoflook en salade-ui tot een grof mengsel

bestoven met maizena en met stukjes

kleine plooitjes aan

de bovenkant van

enroer de smaakmakers erdoor.)

bakpapier ertussen. dan plakken ze niet

het buideltje.

3 Leg een vochtige theedoek klaar. Verdeel

aan elkaar. Dek goed af met een schone.

het deeg in 2 stukken en maak er 2 rollen

vochtige theedoek, zodat ze niet uitdrogen.

van. Bewaar lrol in folie in de koelkast en

snijd de andere rol in 12 gelijke stukjes. Rol

Invriezen? Maak de dumplings t/m

de stukjes deeg tot balletjes. Bestuif het

stap 4 en bewaar luchtdicht verpakt

BEVAT psst. 55 kcal: 3 g eiwit -1g vet.

werkblad en de balletjes deeg royaal met

ca. 3 maanden in de diepvries. Stoom

waarvan O g verz. 9 g koolhydraten,

maizena en rol ze flinterdun uit, tot rondjes

de bevroren dumplings dan in 15-20 min.

waarvan Ì g suikers - 0.8 g zout

van ca. ® 10 em. Herhaal dit met de andere

zoals beschreven instap 5.

“lg vezels - Prijs psst. € 0.70