Deen - Folder van 01.06.2020 tot 30.06.2020 - Pagina 115




Hier is pagina 115 van 150 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.06.2020 tot 30.06.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

T

WIJNTIP

PERFECT BIJ DE

VINHOMERDE PAST

(UITGEBREIDE)

LUNCH

GOEDBIJ ALLES WAT

Dankzij zijn frisse en

GROEN IS

opwekkende zuren is vinho

verde beter te combineren

met gerechten dan je denkt.

EN

In Portugal is dit namelijk

de no-nonsense lunchwijn.

Verrassend lekker bij allerlei

heerlijks uit de zee. De

Portugezen schenken hem

bij sardientjes, inktvis, fish

& chips of gerechten met

ansjovis. Vanwege zijn groene

karakter gaat hij ook goed

28

bij alles wat groen is: groene

|

in

asperges, spinaziequiche,

mi

tuinbonen of een salsa

x

N

verde. Maar het belangrijkste

k

ingrediënt om deze wijn mee

te combineren is: heerlijk

zomerweer!

N

Re

een

pes

En

IK

Gatäo Vinho

Verde

Focaccia-toast met

“Al

erwtenhummus en sard

ne

Vinho verde. Letterlijk

betekent dat ‘groene

wijn’. Niet omdat de wijn

© CA. 30 MINUTEN

BEREIDEN

groen van kleur is, maar

© HAPJE

1. Breng water met zout aan de kook

vanwege de naam van de

en blancheer hierin de doperwten

(A VOOR 4 PERSONEN

wijnstreek. Vinho verde

1 minuut. Giet af en spoel af met koud

is de meest noordelijke

Q GEMIDDELD

water. Schep met de knoflook,

streek van Portugal. Met

X8 vis

leetlepel citroensap, de olijfolie en

het vruchtvlees van de avocado in een

zijn ligging direct aan de

Atlantische kust is dit gebied

mengbeker en pureer grof met een

ES

regenachtig en groen. De

INGREDIËNTEN

staafmixer. Breng op smaak met zout

lokale druiven profiteren

«100 g diepvriesdoperwten

en chilipeper. 2. Verwarm de oven voor

van een verkoelende bries

+ 1teentje knoflook

op 180°C. Schep de peterselie en de rest

uit de oceaan. Dat levert

- Sap van 12 citroen

van het citroensap door elkaar in een

een verkwikkende win op

«2 eetl. olijfolie

diep bord, maal wat peper erover en

23

«avocado

die je het liefst drinkt als

wentel de sardinefilets erdoor. 3. Bak

de temperaturen omhoog

- chilipeper(viokken)

de focaccia af volgens de aanwijzingen

schieten. Gatäo Vinho

- 4 eetl. peterselie, fijngehakt

op de verpakking en laat afkoelen

Verde is herkenbaar aan de

« 2 blikjes sardinefilets op olie

tot lauwwarm. Snijd de focaccia

vrolijke kat op het etiket. Met

- 1 afbak focacciabrood

in repen en beleg met een schep

slechts 8,5% alcohol en een

erwtenhummus en een sardinefilet.

aangenaam zacht bubbeltje

ATAO

no veror

is deze frisse dorstlesser de

am

voedingswaarde per persoon

ultieme zomerwijn met de

430 kcal, vet 22 g (waarvan verzadigd

smaak van groene appel,

4 g), koolhydraten 38 g, eiwit 17 g,

M] | scan de QR-code

om naar het

citroen, limoen en een hint

recept te gaan

vezels 5 g, zout 1,4 g

25 g groente p.p

van tropisch fruit. I

612020

happen)