Deen - Folder van 01.06.2020 tot 30.06.2020 - Pagina 115
Hier is pagina 115 van 150 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.06.2020 tot 30.06.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
T
WIJNTIP
PERFECT BIJ DE
VINHOMERDE PAST
(UITGEBREIDE)
LUNCH
GOEDBIJ ALLES WAT
Dankzij zijn frisse en
GROEN IS
opwekkende zuren is vinho
verde beter te combineren
met gerechten dan je denkt.
EN
In Portugal is dit namelijk
de no-nonsense lunchwijn.
Verrassend lekker bij allerlei
heerlijks uit de zee. De
Portugezen schenken hem
bij sardientjes, inktvis, fish
& chips of gerechten met
ansjovis. Vanwege zijn groene
karakter gaat hij ook goed
28
bij alles wat groen is: groene
|
in
asperges, spinaziequiche,
mi
tuinbonen of een salsa
x
N
verde. Maar het belangrijkste
k
ingrediënt om deze wijn mee
te combineren is: heerlijk
zomerweer!
N
Re
een
pes
En
IK
Gatäo Vinho
Verde
Focaccia-toast met
“Al
erwtenhummus en sard
ne
Vinho verde. Letterlijk
betekent dat ‘groene
wijn’. Niet omdat de wijn
© CA. 30 MINUTEN
BEREIDEN
groen van kleur is, maar
© HAPJE
1. Breng water met zout aan de kook
vanwege de naam van de
en blancheer hierin de doperwten
(A VOOR 4 PERSONEN
wijnstreek. Vinho verde
1 minuut. Giet af en spoel af met koud
is de meest noordelijke
Q GEMIDDELD
water. Schep met de knoflook,
streek van Portugal. Met
X8 vis
leetlepel citroensap, de olijfolie en
het vruchtvlees van de avocado in een
zijn ligging direct aan de
Atlantische kust is dit gebied
mengbeker en pureer grof met een
ES
regenachtig en groen. De
INGREDIËNTEN
staafmixer. Breng op smaak met zout
lokale druiven profiteren
«100 g diepvriesdoperwten
en chilipeper. 2. Verwarm de oven voor
van een verkoelende bries
+ 1teentje knoflook
op 180°C. Schep de peterselie en de rest
uit de oceaan. Dat levert
- Sap van 12 citroen
van het citroensap door elkaar in een
een verkwikkende win op
«2 eetl. olijfolie
diep bord, maal wat peper erover en
23
«avocado
die je het liefst drinkt als
wentel de sardinefilets erdoor. 3. Bak
de temperaturen omhoog
- chilipeper(viokken)
de focaccia af volgens de aanwijzingen
schieten. Gatäo Vinho
- 4 eetl. peterselie, fijngehakt
op de verpakking en laat afkoelen
Verde is herkenbaar aan de
« 2 blikjes sardinefilets op olie
tot lauwwarm. Snijd de focaccia
vrolijke kat op het etiket. Met
- 1 afbak focacciabrood
in repen en beleg met een schep
slechts 8,5% alcohol en een
erwtenhummus en een sardinefilet.
aangenaam zacht bubbeltje
ATAO
no veror
is deze frisse dorstlesser de
am
voedingswaarde per persoon
ultieme zomerwijn met de
430 kcal, vet 22 g (waarvan verzadigd
smaak van groene appel,
4 g), koolhydraten 38 g, eiwit 17 g,
M] | scan de QR-code
om naar het
citroen, limoen en een hint
recept te gaan
vezels 5 g, zout 1,4 g
25 g groente p.p
van tropisch fruit. I
612020
happen)