Deen - Folder van 01.06.2020 tot 30.06.2020 - Pagina 90
Hier is pagina 90 van 150 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.06.2020 tot 30.06.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
weekend
LOT
LS
Garnalensalade
Wortelsoep
met meloen en
met kokos en
\ \
paprikadressing
koriander
® ca. 25 MINUTEN
BEREIDEN
® ca. 25 MINUTEN
BEREIDEN
1. Verwarm de ovengrill voor.
1. Verhit de olie in een
Ö VOORGERECHT
Ö TUSSENGERECHT
Æ VOOR 4 PERSONEN
Dep de garnalen droog en
soeppan en fruit hierin de
marineer ze 15 minuten in
Æ VOOR 4 PERSONEN
ui, knoflook, gember, komijn
CP GEMIDDELD
CÌ EENVOUDIG
de arachideolie en chilisaus.
en wortel. Voeg de tomaten
KB vis
2. Leg voor de dressing de
ZONDER VLEES OF VIS
en bouillon toe en kook
paprika en rode peper niet
zachtjes 10 minuten, tot de
te dicht onder de ovengrill
wortel zacht is. 2. Pureer de
INGREDIËNTEN
en keer af en toe om, tot de
INGREDIËNTEN
soep. Roer de kokosmelk
«300 g (wok)garnalen,
schil geblakerd is. Stop in een
«3 eetl. olijfolie
erdoor en kook zachtjes 2
ontdooid
afgesloten bak of plastic zak
+1 ui, gesnipperd
minuten. Rooster intussen
« 2 eetl. arachideolie
en laat afkoelen. 3. Verhit een
« 3 teentjes knoflook, gehakt
het amandelschaafsel in
«1 eetl. zoete chilisaus
grillpan en rooster hierin de
- 5 cm verse gember,
een droge, hete koekenpan
«125 g veldsla of spinazie
geschild en in plakjes
lichtbruin. Roer de helft van
garnalen 1-2 minuten per kant.
«1 cantaloupemeloen,
Verdeel de sla over borden.
1 theel. komijnpoeder
de koriander door de soep.
in blokjes
Leg de garnalen, meloen en
+ 500 g wortel, in stukjes
3. Serveer de soep met een
«1 grapefruit, in partjes
grapefruit erop en bestrooi met
» 2 trostomaten, in stukken
schep Griekse yoghurt erop.
Bestrooi met de rest van de
«2 lente-/bosuitjes,
de bosui. 4. Verwijder de schil
«800 ml groentebouillon
in ringetjes
en zaadlijsten van de paprika en
« 200 ml kokosmelk
koriander en de amandelen.
- 2 eetl. amandelschaafsel
voor de dressing:
peper en pureer met de overige
“1 oranje paprika
ingrediënten voor de dressing.
«125 ml Griekse yoghurt
Tip
«1 rode peper
Besprenkel de salade met deze
«2 eetl. koriander, gehakt
Serveer tortillachips of
« 2 teentjes knoflook
dressing.
naanbrood bij de soep.
« 50 ml olijfolie
«1 eetl. sinaasappelsap
Tips
voedingswaarde per persoon
« Yz2 theel. (gerookt)
= Deze salade is ook lekker met
235 kcal, vet 17 g (waarvan
paprikapoeder
reepjes gerookte kip.
verzadigd 7 g), koolhydraten
= Vervang het sinaasappelsap
TIPS & TRICKS
15 g, eiwit 5 g, vezels 5 g,
« keukenpapier
door balsamicoazijn.
Je kunt naast Griekse
zout 2g
yoghurt ook volle
165 g groente p.p
voedingswaarde per persoon
kwark of crème fraîche
315 kcal, vet 22 g (waarvan
op de soep scheppen.
E
Scan de QR-code
verzadigd 3 g), koolhydraten 11 g,
Kies in ieder geval voor
5
=
om naar het
eiwit 16 g, vezels 2 g, zout 1,5 g
een vol melkproduct:
recept te gaan
75 g groente p.p
daar wordt de soep
lekker romig van en
het schift niet zo snel
BOVEN VUUR
BAKE scan de OR-code
rs
wanneer het warm
Je kunt de schil van
=
om naar het
wordt.
recept te gaan
de paprika en peper
ook zwart blakeren
boven de pit van
een gasfornuis. Dit
gaat sneller dan in
de oven, maar wees
WIN ERBIJ
voorzichtig. Houd de
VOOR- EN TUSSENGERECHT: bij de garnalensalade past een glas Green Grüner Veltliner uit
groenten vast met
Oostenrijk perfect. Soep met wijn is niet altijd een succes, maar bij deze kun je gerust een glas
een keukentang. Keer
Sensas Grenache-Syrah Rosé schenken.
regelmatig om zodat
HOOFDGERECHT: kies bij dit gerecht met zalm voor Favoritos Classic
alle kanten roosteren
Chardonnay-Viognier. Een volle en bloemige Chileense blend met een klein vetje.
en zwart worden.
NAGERECHT: een fruitig dessert, dat heerlijk combineert met de Gran Espanoso Cava Demi Sec.
KOOKINSPIRATIE
VOOR ELKE DAG