Deen - Folder van 01.06.2020 tot 30.06.2020 - Pagina 90




Hier is pagina 90 van 150 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.06.2020 tot 30.06.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

weekend

LOT

LS

Garnalensalade

Wortelsoep

met meloen en

met kokos en

\ \

paprikadressing

koriander

® ca. 25 MINUTEN

BEREIDEN

® ca. 25 MINUTEN

BEREIDEN

1. Verwarm de ovengrill voor.

1. Verhit de olie in een

Ö VOORGERECHT

Ö TUSSENGERECHT

Æ VOOR 4 PERSONEN

Dep de garnalen droog en

soeppan en fruit hierin de

marineer ze 15 minuten in

Æ VOOR 4 PERSONEN

ui, knoflook, gember, komijn

CP GEMIDDELD

CÌ EENVOUDIG

de arachideolie en chilisaus.

en wortel. Voeg de tomaten

KB vis

2. Leg voor de dressing de

ZONDER VLEES OF VIS

en bouillon toe en kook

paprika en rode peper niet

zachtjes 10 minuten, tot de

te dicht onder de ovengrill

wortel zacht is. 2. Pureer de

INGREDIËNTEN

en keer af en toe om, tot de

INGREDIËNTEN

soep. Roer de kokosmelk

«300 g (wok)garnalen,

schil geblakerd is. Stop in een

«3 eetl. olijfolie

erdoor en kook zachtjes 2

ontdooid

afgesloten bak of plastic zak

+1 ui, gesnipperd

minuten. Rooster intussen

« 2 eetl. arachideolie

en laat afkoelen. 3. Verhit een

« 3 teentjes knoflook, gehakt

het amandelschaafsel in

«1 eetl. zoete chilisaus

grillpan en rooster hierin de

- 5 cm verse gember,

een droge, hete koekenpan

«125 g veldsla of spinazie

geschild en in plakjes

lichtbruin. Roer de helft van

garnalen 1-2 minuten per kant.

«1 cantaloupemeloen,

Verdeel de sla over borden.

1 theel. komijnpoeder

de koriander door de soep.

in blokjes

Leg de garnalen, meloen en

+ 500 g wortel, in stukjes

3. Serveer de soep met een

«1 grapefruit, in partjes

grapefruit erop en bestrooi met

» 2 trostomaten, in stukken

schep Griekse yoghurt erop.

Bestrooi met de rest van de

«2 lente-/bosuitjes,

de bosui. 4. Verwijder de schil

«800 ml groentebouillon

in ringetjes

en zaadlijsten van de paprika en

« 200 ml kokosmelk

koriander en de amandelen.

- 2 eetl. amandelschaafsel

voor de dressing:

peper en pureer met de overige

“1 oranje paprika

ingrediënten voor de dressing.

«125 ml Griekse yoghurt

Tip

«1 rode peper

Besprenkel de salade met deze

«2 eetl. koriander, gehakt

Serveer tortillachips of

« 2 teentjes knoflook

dressing.

naanbrood bij de soep.

« 50 ml olijfolie

«1 eetl. sinaasappelsap

Tips

voedingswaarde per persoon

« Yz2 theel. (gerookt)

= Deze salade is ook lekker met

235 kcal, vet 17 g (waarvan

paprikapoeder

reepjes gerookte kip.

verzadigd 7 g), koolhydraten

= Vervang het sinaasappelsap

TIPS & TRICKS

15 g, eiwit 5 g, vezels 5 g,

« keukenpapier

door balsamicoazijn.

Je kunt naast Griekse

zout 2g

yoghurt ook volle

165 g groente p.p

voedingswaarde per persoon

kwark of crème fraîche

315 kcal, vet 22 g (waarvan

op de soep scheppen.

E

Scan de QR-code

verzadigd 3 g), koolhydraten 11 g,

Kies in ieder geval voor

5

=

om naar het

eiwit 16 g, vezels 2 g, zout 1,5 g

een vol melkproduct:

recept te gaan

75 g groente p.p

daar wordt de soep

lekker romig van en

het schift niet zo snel

BOVEN VUUR

BAKE scan de OR-code

rs

wanneer het warm

Je kunt de schil van

=

om naar het

wordt.

recept te gaan

de paprika en peper

ook zwart blakeren

boven de pit van

een gasfornuis. Dit

gaat sneller dan in

de oven, maar wees

WIN ERBIJ

voorzichtig. Houd de

VOOR- EN TUSSENGERECHT: bij de garnalensalade past een glas Green Grüner Veltliner uit

groenten vast met

Oostenrijk perfect. Soep met wijn is niet altijd een succes, maar bij deze kun je gerust een glas

een keukentang. Keer

Sensas Grenache-Syrah Rosé schenken.

regelmatig om zodat

HOOFDGERECHT: kies bij dit gerecht met zalm voor Favoritos Classic

alle kanten roosteren

Chardonnay-Viognier. Een volle en bloemige Chileense blend met een klein vetje.

en zwart worden.

NAGERECHT: een fruitig dessert, dat heerlijk combineert met de Gran Espanoso Cava Demi Sec.

KOOKINSPIRATIE

VOOR ELKE DAG