Deen - Folder van 01.06.2020 tot 30.06.2020 - Pagina 118




Hier is pagina 118 van 150 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.06.2020 tot 30.06.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ë

ki

Op temperatuur

2

Temperatuur is belangrijk voor wijn. Niet

alleen de temperatuur van de wijn in je glas,

maar ook de omgevingstemperatuur. Ga

maar na. 's Zomers drink je liever een

dorstlessende en verfrissende witte wijn

of een rosé dan een zware rode.

5

De meesten mensen drinken witte

wijn te koud direct uit de koelkast,

10-12°C is beter. Maar op een warme

zomerse dag warmt de wijn

vanzelf op in je glas. Serveer hem

dan wel direct uit de koelkast,

eventueel met een ijsemmer

aan tafel.

fi

A

ni

N



À

Klassieke à

hummus

Op de focaccia-toast (zie pag. 117) smaakt de

‘classic’ hummus met kikkererwten ook heel goed.

Mix] blik uitgelekte kikkererwten met 2 eetlepels

sesamolie, 2 theelepels komijnpoeder, 4 eetlepels

citroensap en 4 eetlepels van het vocht van de

ei

rwten tot een romige hummus. Breng op smaak

met zout en peper. Ook lekker met rauwkost.

|

\

1

A

Fi

Danie de Wet Chardonnay

ij

N

Van de Zuid-Afrikaanse wijnmaker Danie de Wet

à À

vind je verschillende wijnen in de supermarkt. Zo

pm

en

Ue

ook deze Chardonnay uit Robertson. Deze wijn

IE DE WET

JDONNAY

is 'unwooded’, dat wil zeggen dat de wijn niet in

moi

aanraking is geweest met hout. Hierdoor wordt juist

Ar

het fruitige karakter benadrukt. En dat proef je terug

in de lichte en levendige smaak van appel, peer,

+

perzik, citroen en geroosterde amandelen. Schenk

deze verfrissende chardonnay eens bij de pintxos

met makreelrilette. Hij is ook geweldig bij pasta met

een romige saus, gegrilde kipspiesjes of Aziatische

k

gerechten met zalm.

er 2

De

=



KOOKINSPIRATIE

VOOR ELKE DAG