Deen - Folder van 01.09.2020 tot 30.09.2020 - Pagina 28
Hier is pagina 28 van 154 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.09.2020 tot 30.09.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
VEGA VOL SMAAK
Maak je vegetarische gerechten extra lekker en smaakvol:
ee
>N
« Zorg voor variatie in structuur
e Gebruik eens een andere
en kleur op je bord, zoals bij de
kooktechniek. Bakken, grillen of
g
burrito bowl (zie pag. 34). En
roosteren en gratineren verhoogt
27
maak gerechten extra lekker met
de smaak van plantaardige
een knapperige ‘bite’. Denk aan
ingrediënten veel meer dan
gehakte noten, gebakken uitjes,
wanneer je gaat koken of stoven.
geraspte wortel, verkruimelde
e Voeg om de smaak te verrijken
chips of pitten, zoals pijnboom-
extra kruiden, specerijen of
en pompoenpitten.
citroenrasp toe.
>
A
à
4
op
BOUWSTENEN
ra
Eiwitten hebben een
Fa
functie als bouwstenen
7
hi
AS
voor het lichaam. Gezonde
4?
N
mensen hebben per kilo
in
Fr
lichaamsgewicht 0,8
gram eiwit nodig. Omdat
plantaardige eiwitten
(behalve uit sojabonen)
a
minder makkelijk
À
=
worden opgenomen
;
dan dierlijke eiwitten
5
moeten vegetariërs
20% en veganisten 30%
ge
meer (plantaardig)
eiwit eten dan mensen
die vlees eten. Goede
vegetarische eiwitbronnen
3
à
:
=,
zijn peulvruchten als
bonen, noten, eieren
5
en sojaproducten. Voor
LL?
É
ef
meer informatie zie
LE
voedingswaardetabel.
nl/watiswat/eiwitten en
voedingscentrum.nl
=
r
EE
2
<
er
<<
—
ST
ZELF WEKEN
Bonen uit blik of pot zijn lekker makkelijk. Maar heb je wat meer tijd,
koop dan eens gedroogde bonen en week ze zelf. Dit geeft net weer
een andere smaak en bite aan je gerechten. Ook voeg je zo geen extra
zout toe. Begin een dag van tevoren. Spoel de bonen af în een vergiet
en doe ze in een pan met drie keer zo veel water als bonen. Laat zo
lang weken als op de verpakking staat, ga uit van minstens acht uur.
CZ
Gebruik het weekwater vervolgens als kookwater en laat de bonen
/] |
1tot 1,5 uur zachtjes koken.
#
TL
KOOKINSP
VOORELKE DAG