Deen - Folder van 01.09.2020 tot 30.09.2020 - Pagina 28




Hier is pagina 28 van 154 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.09.2020 tot 30.09.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

VEGA VOL SMAAK

Maak je vegetarische gerechten extra lekker en smaakvol:

ee

>N

« Zorg voor variatie in structuur

e Gebruik eens een andere

en kleur op je bord, zoals bij de

kooktechniek. Bakken, grillen of

g

burrito bowl (zie pag. 34). En

roosteren en gratineren verhoogt

27

maak gerechten extra lekker met

de smaak van plantaardige

een knapperige ‘bite’. Denk aan

ingrediënten veel meer dan

gehakte noten, gebakken uitjes,

wanneer je gaat koken of stoven.

geraspte wortel, verkruimelde

e Voeg om de smaak te verrijken

chips of pitten, zoals pijnboom-

extra kruiden, specerijen of

en pompoenpitten.

citroenrasp toe.

>

A

à

4

op

BOUWSTENEN

ra

Eiwitten hebben een

Fa

functie als bouwstenen

7

hi

AS

voor het lichaam. Gezonde

4?

N

mensen hebben per kilo

in

Fr

lichaamsgewicht 0,8

gram eiwit nodig. Omdat

plantaardige eiwitten

(behalve uit sojabonen)

a

minder makkelijk

À

=

worden opgenomen

;

dan dierlijke eiwitten

5

moeten vegetariërs

20% en veganisten 30%

ge

meer (plantaardig)

eiwit eten dan mensen

die vlees eten. Goede

vegetarische eiwitbronnen

3

à

:

=,

zijn peulvruchten als

bonen, noten, eieren

5

en sojaproducten. Voor

LL?

É

ef

meer informatie zie

LE

voedingswaardetabel.

nl/watiswat/eiwitten en

voedingscentrum.nl

=

r

EE

2

<

er

<<



ST

ZELF WEKEN

Bonen uit blik of pot zijn lekker makkelijk. Maar heb je wat meer tijd,

koop dan eens gedroogde bonen en week ze zelf. Dit geeft net weer

een andere smaak en bite aan je gerechten. Ook voeg je zo geen extra

zout toe. Begin een dag van tevoren. Spoel de bonen af în een vergiet

en doe ze in een pan met drie keer zo veel water als bonen. Laat zo

lang weken als op de verpakking staat, ga uit van minstens acht uur.

CZ

Gebruik het weekwater vervolgens als kookwater en laat de bonen

/] |

1tot 1,5 uur zachtjes koken.

#

TL

KOOKINSP

VOORELKE DAG