Deen - Folder van 01.09.2020 tot 30.09.2020 - Pagina 34




Hier is pagina 34 van 154 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.09.2020 tot 30.09.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

koken

voor elke

CET

UIT HET SEIZOEN

PPC

Dat het best verstandig is om een

appel te snoepen weet je wel. Maar

er valt nog meer te vertellen over

de harde vrucht die deze maanden

weer volop van de bomen wordt

geplukt. Op deze pagina's is het

all the way met appel!

De appelboom is de meest gekweekte

fruitboom ter wereld. De boom kan wel

honderd jaar oud worden en na zo'n

vier tot vijf jaar groeien er vruchten aan.

Elke appel die je koopt is al meteen

eetbaar. Dit komt omdat appels

alleen worden geplukt wanneer ze

MET

rijp zijn. Vroeger moest je ze dan snel

verwerken tot appelmoes of appelsap.

MET EEN SCHEUTJE

GLANS

Maar tegenwoordig worden niet al die

appels die in Nederland in september

Vermijd appels met zacht

CITROENSAP

en oktober worden geplukt meteen

vruchtvlees, gerimpelde

opgegeten. Wanneer je appels koel en

exemplaren of fruit

WORDEN GESNEDEN

onder de juiste omstandigheden opslaat,

met beschadigde en

bruine plekken. Pas na

kun je ze nog maanden bewaren.

Ook door alle verschillende klimaten

APPELS MINDER

aankoop ook op in de

boodschappentas, want

wereldwijd komen er altijd wel ergens

appels van de boom. Vandaar dat er

SNEL BRUIN

appels zijn erg gevoelig

voor stoten en krijgen dan

altijd zo veel keuze is in de supermarkt.

Maar welke appel je kiest voor welk

beurse plekken. Wanneer

je glanzende, stevige

gerecht is helemaal aan jou!

appels koopt en daarna in

de koelkast legt, kun je ze

wel een maand bewaren.

Leg op de fruitschaal

PERFECTE JAM

alleen appels die je snel

gaat opeten: ze zijn dan

Wanneer je zelf jam gaat maken is het altijd fijn om wat appels

minder lang houdbaar en

achter de hand te hebben. Appels bevatten veel pectine, vooral

doordat ze veel ethyleengas

produceren, wordt ander

in de schil, en deze natuurlijke stof zorgt ervoor dat de jam beter

fruit in de schaal ook een

kan geleren en zo wat dikker en steviger wordt. Aan speciale

stuk sneller rijp.

geleisuiker wordt ook pectine toegevoegd.

KOOKINSPIRATIE

VOOR ELKE DAG