Deen - Folder van 01.09.2020 tot 30.09.2020 - Pagina 46




Hier is pagina 46 van 154 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.09.2020 tot 30.09.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

koken

voor elke

EEL

Basisrecept voor quiche

De geschiedenis van de

© cA:10 MINUTEN + 30 MINUTEN

quiche gaat terug naar de

late middeleeuwen. Quiches

E_ RUSTEN + 45 MINUTEN OVENTIJD

bakken hebben we geleerd van

©} HOOFD- OF LUNCHGERECHT

de Fransen, uit het Duitstalige

ÂA VOOR 4 PERSONEN

deel van de streek Lorraine

(Lotharingen). Zij hadden hun

CP GEMIDDELD

eigen quiche Lorraine en bakten

® ZONDER VLEES OF VIS

een koek met een vulling van

ei en melk. Later werd hier nog

u)

room aan toegevoegd. Spek werd

INGREDIENTEN

pas voor het eerst gebruikt in de

voor het deeg:

E

negentiende eeuw. Toen heette

«300 g bloem + extra om te bestuiven

T

ö

à

de quiche ook nog geen quiche,

+150 g boter, in blokjes

maar een Kuche. Dit verbasterde

“lei

weer tot Kiche en uiteindelijk

voor de vulling:

-3eieren

werd het quiche. in eindeloos

veel varianten.

« 300 ml slagroom

In Groot-Brittannië bijvoorbeeld

+100 g kaas, geraspt

wordt er vaak cheddar gebruikt

« vershoudfolie

en vervangen ze de spekjes

door bacon. Inmiddels is de

« quichevorm van 26-28 cm g, ingevet

quiche Lorraine (zie pag. 56) een

klassieker geworden die niet mag

ontbreken in jouw receptenboek.

VOORBEREIDEN

Een ideaal gerecht om te serveren

1. Meng in een kom 300 gram bloem met

bij allerlei gelegenheden:

de boter, het ei, een snuf zout en 2 eetlepels

‘gewoon’ als avondeten of lunch,

koud water tot een egaal deeg. Voeg 1 extra

maar ook lekker in puntjes om uit

eetlepel water toe als het deeg nog te droog

te delen tijdens een verjaardag!

aanvoelt. Verpak het deeg in folie en laat

minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

BEREIDEN

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het

deeg op een met bloem bestoven werkvlak

uit tot een lap van circa 30 cm. Bekleed de

QUICHE OVER?

quichevorm met het deeg, druk aan en snijd

Een restje (of een hele) hartige taart

overtollig deeg bij de randen eraf. Prik met

kun je heel gemakkelijk bewaren

een vork gaatjes in de bodem. 2. Meng voor

of invriezen. Ideaal, want zo heb je

de vulling de eieren. met de room en kaas en

altijd een lekkere maaltijd achter de

breng op smaak met zout en peper. Schenk

hand als je even geen zin hebt om

de vulling op de deegbodem en bak de

te koken. Laat de quiche helemaal

quiche in het midden van de oven in

afkoelen en bewaar maximaal

30-40 minuten gaar en goudbruin.

twee dagen in de koelkast. Je kunt

de hartige taart koud serveren. Of

Tip

len

warm: verwarm dan de oven voor

Je kunt het deeg al een dag van tevoren

pi

op 160°C, dek de quiche af met

voorbereiden en in folie verpakt bewaren in

Fe

aluminiumfolie en warm in de oven

de koelkast.

in 15-20 minuten op. Een ingevroren

DE

quiche kun je maximaal 3 maanden

voedingswaarde per persoon

bewaren in de diepvries. Ontdooi de

965 kcal, vet 71 g (waarvan verzadigd

avond van tevoren in de koelkast en

44 g), koolhydraten 61 g, eiwit 20 g,

warm dan op dezelfde manier op in

vezels 2 g, zout 0,8 g

de oven.

EN

Lo

2

KOOKINSPIRATIE

VOOR ELKE DAG

&