Deen - Folder van 01.09.2020 tot 30.09.2020 - Pagina 46
Hier is pagina 46 van 154 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.09.2020 tot 30.09.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
koken
voor elke
EEL
Basisrecept voor quiche
De geschiedenis van de
© cA:10 MINUTEN + 30 MINUTEN
quiche gaat terug naar de
late middeleeuwen. Quiches
E_ RUSTEN + 45 MINUTEN OVENTIJD
bakken hebben we geleerd van
©} HOOFD- OF LUNCHGERECHT
de Fransen, uit het Duitstalige
ÂA VOOR 4 PERSONEN
deel van de streek Lorraine
(Lotharingen). Zij hadden hun
CP GEMIDDELD
eigen quiche Lorraine en bakten
® ZONDER VLEES OF VIS
een koek met een vulling van
ei en melk. Later werd hier nog
u)
room aan toegevoegd. Spek werd
INGREDIENTEN
pas voor het eerst gebruikt in de
voor het deeg:
E
negentiende eeuw. Toen heette
«300 g bloem + extra om te bestuiven
T
ö
à
de quiche ook nog geen quiche,
+150 g boter, in blokjes
maar een Kuche. Dit verbasterde
“lei
weer tot Kiche en uiteindelijk
voor de vulling:
-3eieren
werd het quiche. in eindeloos
veel varianten.
« 300 ml slagroom
In Groot-Brittannië bijvoorbeeld
+100 g kaas, geraspt
wordt er vaak cheddar gebruikt
« vershoudfolie
en vervangen ze de spekjes
door bacon. Inmiddels is de
« quichevorm van 26-28 cm g, ingevet
quiche Lorraine (zie pag. 56) een
klassieker geworden die niet mag
ontbreken in jouw receptenboek.
VOORBEREIDEN
Een ideaal gerecht om te serveren
1. Meng in een kom 300 gram bloem met
bij allerlei gelegenheden:
de boter, het ei, een snuf zout en 2 eetlepels
‘gewoon’ als avondeten of lunch,
koud water tot een egaal deeg. Voeg 1 extra
maar ook lekker in puntjes om uit
eetlepel water toe als het deeg nog te droog
te delen tijdens een verjaardag!
aanvoelt. Verpak het deeg in folie en laat
minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
BEREIDEN
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het
deeg op een met bloem bestoven werkvlak
uit tot een lap van circa 30 cm. Bekleed de
QUICHE OVER?
quichevorm met het deeg, druk aan en snijd
Een restje (of een hele) hartige taart
overtollig deeg bij de randen eraf. Prik met
kun je heel gemakkelijk bewaren
een vork gaatjes in de bodem. 2. Meng voor
of invriezen. Ideaal, want zo heb je
de vulling de eieren. met de room en kaas en
altijd een lekkere maaltijd achter de
breng op smaak met zout en peper. Schenk
hand als je even geen zin hebt om
de vulling op de deegbodem en bak de
te koken. Laat de quiche helemaal
quiche in het midden van de oven in
afkoelen en bewaar maximaal
30-40 minuten gaar en goudbruin.
twee dagen in de koelkast. Je kunt
de hartige taart koud serveren. Of
Tip
len
warm: verwarm dan de oven voor
Je kunt het deeg al een dag van tevoren
pi
op 160°C, dek de quiche af met
voorbereiden en in folie verpakt bewaren in
Fe
aluminiumfolie en warm in de oven
de koelkast.
in 15-20 minuten op. Een ingevroren
DE
quiche kun je maximaal 3 maanden
voedingswaarde per persoon
bewaren in de diepvries. Ontdooi de
965 kcal, vet 71 g (waarvan verzadigd
avond van tevoren in de koelkast en
44 g), koolhydraten 61 g, eiwit 20 g,
warm dan op dezelfde manier op in
vezels 2 g, zout 0,8 g
de oven.
EN
Lo
2
KOOKINSPIRATIE
VOOR ELKE DAG
&