Deen - Folder van 01.09.2020 tot 30.09.2020 - Pagina 46
Hier is pagina 46 van 154 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.09.2020 tot 30.09.2020.

Hier is pagina 46 van 154 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.09.2020 tot 30.09.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.Deen - Folder van 01.09.2020 tot 30.09.2020 - Pagina 46
koken voor elke EEL Basisrecept voor quiche De geschiedenis van de © cA:10 MINUTEN + 30 MINUTEN quiche gaat terug naar de late middeleeuwen. Quiches E_ RUSTEN + 45 MINUTEN OVENTIJD bakken hebben we geleerd van ©} HOOFD- OF LUNCHGERECHT de Fransen, uit het Duitstalige ÂA VOOR 4 PERSONEN deel van de streek Lorraine (Lotharingen). Zij hadden hun CP GEMIDDELD eigen quiche Lorraine en bakten ® ZONDER VLEES OF VIS een koek met een vulling van ei en melk. Later werd hier nog u) room aan toegevoegd. Spek werd INGREDIENTEN pas voor het eerst gebruikt in de voor het deeg: E negentiende eeuw. Toen heette «300 g bloem + extra om te bestuiven T ö à de quiche ook nog geen quiche, +150 g boter, in blokjes maar een Kuche. Dit verbasterde “lei weer tot Kiche en uiteindelijk voor de vulling: -3eieren werd het quiche. in eindeloos veel varianten. « 300 ml slagroom In Groot-Brittannië bijvoorbeeld +100 g kaas, geraspt wordt er vaak cheddar gebruikt « vershoudfolie en vervangen ze de spekjes door bacon. Inmiddels is de « quichevorm van 26-28 cm g, ingevet quiche Lorraine (zie pag. 56) een klassieker geworden die niet mag ontbreken in jouw receptenboek. VOORBEREIDEN Een ideaal gerecht om te serveren 1. Meng in een kom 300 gram bloem met bij allerlei gelegenheden: de boter, het ei, een snuf zout en 2 eetlepels ‘gewoon’ als avondeten of lunch, koud water tot een egaal deeg. Voeg 1 extra maar ook lekker in puntjes om uit eetlepel water toe als het deeg nog te droog te delen tijdens een verjaardag! aanvoelt. Verpak het deeg in folie en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast. BEREIDEN 1. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van circa 30 cm. Bekleed de QUICHE OVER? quichevorm met het deeg, druk aan en snijd Een restje (of een hele) hartige taart overtollig deeg bij de randen eraf. Prik met kun je heel gemakkelijk bewaren een vork gaatjes in de bodem. 2. Meng voor of invriezen. Ideaal, want zo heb je de vulling de eieren. met de room en kaas en altijd een lekkere maaltijd achter de breng op smaak met zout en peper. Schenk hand als je even geen zin hebt om de vulling op de deegbodem en bak de te koken. Laat de quiche helemaal quiche in het midden van de oven in afkoelen en bewaar maximaal 30-40 minuten gaar en goudbruin. twee dagen in de koelkast. Je kunt de hartige taart koud serveren. Of Tip len warm: verwarm dan de oven voor Je kunt het deeg al een dag van tevoren pi op 160°C, dek de quiche af met voorbereiden en in folie verpakt bewaren in Fe aluminiumfolie en warm in de oven de koelkast. in 15-20 minuten op. Een ingevroren DE quiche kun je maximaal 3 maanden voedingswaarde per persoon bewaren in de diepvries. Ontdooi de 965 kcal, vet 71 g (waarvan verzadigd avond van tevoren in de koelkast en 44 g), koolhydraten 61 g, eiwit 20 g, warm dan op dezelfde manier op in vezels 2 g, zout 0,8 g de oven. EN Lo 2 KOOKINSPIRATIE VOOR ELKE DAG &
Deen - Folder van 01.09.2020 tot 30.09.2020 - Pagina 46